loading
Aveti intrebari? Contactati-ne 0720 33.86.71
Importator pentru Romania al
Miller Electric USA
Vanzare exclusiv catre Persoane Juridice.

Aparat de sudura cu invertor

Un aparat de sudura cu invertor este un tip de aparat de sudura nou si inovativ, ce prezinta numeroase avantaje comparativ cu aparatele de sudura traditionale. Acesta ofera avantajul utilizarii curentului continuu si implicit posibilitati avansate de control electric. De asemeni, garanteaza oportunitatea de a lucra cu orice tip de electrod (bazici, rutilci, inox, fonta), genereaza putere mare de topire si are un consum foarte redus de energie. Ca si definitie, invertorul este un dispozitiv electric care permite transformarea curentului continuu in curent alternativ si invers. Invertorul este cea mai moderna sursa de curent pentru sudare, avand un consum redus de material, randament ridicat, o mare stabilitate si reglarea parametrilor de sudare prin calculator, etc. El are un consum mai redus de energie si poate fi conectat in sisteme computerizate, robotizate, automatizate. Diferenta dintre un model clasic si un aparat de sudura cu invertor apare in prima faza la nivel de structura, acestea din urma intrebuintand componente electronice pe baza de silicon in loc de transformatoare de cupru sau din aluminiu. De aici rezulta ca aparatul va fi mult mai compact si mai usor decat unul traditional, cu dimensiuni reduse, usor de transportat sau de depozitat, dar cu rezultate la fel de bune in ceea ce priveste sudura eficienta. Un alt mare avantaj al unui aparat de sudura cu invertor il reprezinta posibilitatea de a fi alimentat cu energie electrica la prize conventionale, casnice, consumand si mai putin la functionare, fiind deci economic.


Cum functioneaza un aparat de sudura cu invertor:

Curentul trifazat preluat de la retea este redresat si alimentat intr-un schimbator de frecventa cu tranzistoare de putere, comandat de un sistem electronic cu circuit integrat, care supravegheaza mentinerea parametrilor curentului de sudare si permite reglarea acestora pe baza de comanda program. Pentru alimentarea arcului electric de sudare, curentul de frecventa ridicata de 20 - 50 kHz este transformat cu ajutorul unui transformator, redresat si apoi filtrat. Cea mai buna investitie atunci cand vrei sa beneficiezi de portabilitate mare, tehnologie sofisticata, consum redus si sa poti intrebuinta o sursa de alimentare casnic este un aparat de sudura cu invertor.


Care sunt cele mai ieftine aparate de sudura?

Aparatele de sudura sunt impartite in functie de gradul de profesionalism. Astfel, toate dispozitivele de pe piata vor fi etichetate cu unul dintre urmatoarele calificative: hobby, semi-profesional si profesional, ca orice alta unealta electrica utila prin gospodarie. Ca si subcategorii, exista aparate de sudura traditionale si cele cu invertor. Prima varianta consuma mai multa energie si ofera randament mai scazut, in timp ce a doua este mai noua, putin mai costisitoare, dar si mai eficienta. Cand lucrezi destul de rar cu aparatul de sudura si esti abia la inceput, poti alege un aparat de sudura ieftin din categotia hobby, denumite frecvent ā€œpentru casa si gradinaā€ sau pentru uz domestic. Acestea sunt cele mai simple ca si constructie si cele mai putin costisitoare.


Tipuri de aparare de sudura
 • In functie de metoda de lucru, aparatele de sudura sunt de mai multe feluri. Intalnim astfel aparate de sudura cu electrod (MMA), sudura cu fir, sudura cu mediu de gaz inert (TIG), sudura cu flacara oxiacetilenica, cu plasma, fascicul de fotoni sau fascicul de electroni, de tip invertor (cu electrozi inveliti: rutilici, bazici, inox, fonta, aluminiu etc.).
 • Facand o clasificare a marcilor aparatelor de sudura functie de metoda de lucru, descoperim ca exista o mare varietate de oferte.
 • Aparate sudura de tip invertor - Telwin, Miller Electric, Lincoln Electric, Kemppi, Esab, Technology, Tecnica
 • Aparate de sudura MIG-MAG - Telwin, Telmig, Miller Electric, Lincoln Electric, Kemppi, Esab
 • Aparate de sudura in puncte - Modular, Puller, Spotter
 • Aparate de sudura TIG - Telwin, Miller Electric, Tecnica, Technology, Lincoln Electric, Kemppi
 • Aparate sudura tip transformator - Nordika, Artika, Eurarc, Miller Electric
 • Aparate de sudura tip redresor - Linear, Miller Electric
 • Aparate de taiere cu plasma - Superplasma, Hypertherm, Technology, Tecnica
 • Aparate de sudura sub strat de flux - Miller Electric

Cum determinam ca un aparat de sudura este profesional

Pentru lucrari in regim intens, pe santiere de constructii sau in ateliere de productie generala, pentru garaje sau ateliere de reparatii auto, in industria alimentara si chiar pentru realizarea proiectelor artistice, se folosesc in general aparate de sudura profesionale. Acestea au o mai mare durabilitate si rezistenta la solicitarile destul de frecvente. La modelele profesionale se remarca:

 • plaja mai extinsa de reglaj a intensitatii curentului ce va permite un reglaj continuu al curentului de sudura
 • racirea fortata ce permite un timp mai scurt de racire
 • protectia la scurtcircuit, supraincalzire si suprasarcina
 • gama de electrozi utilizata (bazici, rutilici si celulozici, etc.)
 • tipul sarmei de sudura sau al materialului de adaos
Un aparat de sudura din categoria profesionala poate sustine mai multe procedee, daca nu chiar pe toate: fie metoda MMA (sudura cu arc electric si electrod consumabil), fie MIG (sudura cu fir/sarma), fie TIG/WIG (sudura cu electrod nefuzibil in mediu gazos). Pentru siguranta in exploatare, un aparat de sudura profesional, la un pret bun, va fi dotat cu protectie termostatica si protectie la supratensiune si subtensiune.


De unde cumparam aparate de sudura?

Dupa ce am stabilit toate detaliile de pe lista asteptarilor noastre privind aparatele de sudura, vom reusi, poate, sa selectem personal dispozitivul adecvat nevoilor practice. Daca nu, putem apela la un specialist pentru alegerea aparatului potrivit, tinand cont si de buget. Gasim o mare varietate de aparate de sudura la magazine, precum Praktiker, Dedeman, Leroy Merlin, dar nu trebuie sa ocolim nici magazinele online. In magazinul online Detop.ro gasim aparate de sudura din toate categoriile, aparate de sudura de calitate superioara la cele mai bune preturi, de la firme consacrate. Produsele se vor livra si plati utilizind modalitatea aleasa la efectuarea comenzii (comanda pe site, telefonica sau prin fax). Produsele se afla in ambalajul original al producatorului si sunt absolut noi. Detop.ro (https://scule.detop.ro) este importator autorizat de aparate de sudura Miller Electric, Kemppi, Esab si Lincoln Electric, care asigura si service. Avantajul fata de celelalte magazine online il regasim in existenta unui SHOWROOM unde se pot vizualiza in prealabil produsele dorite si unde putem cere sfaturi pertinente specialistilor.
Adresa SHOWROOM:
Autostrada Bucuresti Pitesti km 11,5 - Domnesti, Jud. Ilfov - Inainte de Hornbach / Kika.

Categorii