loading
Aveti intrebari? Contactati-ne 0720 33.86.71
Importator pentru Romania al
Miller Electric USA
Vanzare exclusiv catre Persoane Juridice.

Ghid pentru cel mai bun aparat de sudura

 Aparatele de sudura nu sunt tocmai usor de ales, mai ales daca nu lucrezi in mod uzual cu un astfel de echipament. In general, pentru a reusi sa faci cea mai buna achizitie si sa alegi cel mai bun aparat de sudura va fi nevoie sa te documentezi temeinic, sa iei in calcul caracteristicile tehnice ale fiecarui echipament pe care il ai in vedere si, in acelasi timp, sa te asiguri ca alegerea ta finala are cel mai bun raport calitate-pret.

Stim ca uneori se poate intampla sa nu ai timp pentru o documentare exhaustiva, prin urmare ne-am gandit sa iti usuram procesul de achizitie si sa iti punem la indemana un ghid simplificat, dar cuprinzator, care te va ajuta sa alegi cel mai bun aparat de sudura.

Sfaturi, pareri si recomandari pentru cel mai bun aparat de sudura

Care sunt, asadar, criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi aparatul de sudura?

Cum te poti asigura ca achizitionezi cel mai bun aparat de sudura disponibil in comert? Iata principalele aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare:

Tipul aparatului de sudura

In comert exista mai multe tipuri de aparate de sudura, fiecare dintre acestea fiind mai potrivit pentru anumite proiecte si mai putin potrivit pentru altele. Vei gasi aparate care sudeaza cu electrod, aparate care sudeaza cu fir, cu mediu de gaz inert sau chiar cu flacara oxiacetilenica.

Pe langa acestea exista si alternative considerate a fi mai moderne, insa intrebuintate mai rar, precum cele cu plasma, cu fascicul de fotoni sau de electroni.

In cele ce urmeaza detaliem, in linii mari, avantajele si dezavantajele celor mai populare tipuri de aparate de sudura.

Aparat de sudura MMA

Aparatul de sudura MMA (sau cu electrozi inveliti) este cel pe care il vezi deseori in jurul tau. Cu alte cuvinte, vorbim de aparatul de sudura traditional, care uneste bucatile de material cu materialul rezultat din topirea unui electrod.

MMA poate deveni cel mai bun aparat de sudura pentru tine in cazul in care planuiesti sa sudezi diverse tipuri de materiale cu grosimi differite si daca ai o oarecare experienta in sudura (nu trebuie sa fii neaparat sudor profesionist, este suficient doar sa mai fi folosit un asemenea echipament si cu alte ocazii).

Printre avantajele sale se numara pretul de achizitie avantajos, gradul mare de versatilitate (poate fi folosit atat in interior, cat si in exterior si chiar in conditii meteo nefavorabile) si, asa cum aminteam mai sus, un avantaj major poate fi considerat si faptul ca permite sudarea unor materiale de diverse tipuri.

La capitolul „dezavantaje” amintim consumul de energie, care in raport cu randamentul poate fi considerat nu tocmai avantajos, marimea (un aparat tip MMA este foarte voluminos si greu de transportat dintr-un loc in altul), precum si faptul ca, in cazul materialelor cu grosimi mari va fi nevoie de depunerea mai multor straturi.

Aparat de sudura MIG/MAG

Un aparat de sudura MIG/MAG topeste un fir metalic pentru a uni doua suprafete si elimina un gaz (inert – MIG sau activ – MAG) care are rolul de a proteja sudura si de a impedica depunerea rezidurilor rezultate pe suprafata metalica. Cu alte cuvinte, vorbim despre un echipament destul de complex.

Un astfel de echipament se poate transforma, insa, cu usurinta in cel mai bun aparat de sudura chiar si pentru cei incepatori, care nu au o experienta vasta in sudura. La capitolul „avantaje” putem aminti, de asemenea, si faptul ca permite obtinerea unei suduri rezistente, chiar si in cazul materialelor subtiri, precum si faptul ca sudura rezultata este mai curata/neteda/fina (datorita procedeului combinat electrod + gaz).

Daca vorbim de dezavantaje, atunci trebuie sa iei in calcul ca un aparat MIG/MAG are un cost de achizitie un pic mai mare (sau cel putin comparativ cu un aparat de tip MMA) si este recomandat in special pentru utilizarea in interior.

Aparat de sudura TIG

Un astfel de aparat de sudura se mai numeste si aparat cu gaz inert si foloseste un electrod neconsumabil de wolfram sau tungsten. De asemenea, protejeaza suprafata de sudare prin eliberarea unui gaz protector care impiedica oxidarea.

Un aparat de sudura TIG (cu gaz inert) se poate transforma cu usurinta in cel mai bun aparat de sudura pentru tine mai ales daca iti doresti un aspect perfect al cordonului de sudura.

Printre avantajele sale se mai numara si faptul ca sudeaza foarte bine si materialele subtiri, sudura rezultata este rezistenta, precisa, neteda, fara reziduri, iar versatilitatea sa este una spectaculoasa: permite sudarea unei varietati foarte mari de metale si aliaje (atat fier, cat si neferoase).

Daca ne referim la dezavantajele unui aparat de sudura cu gaz inert trebuie sa stii ca procesul de sudura este mai lent, echipamentul mai costisitor, modul de utilizare este mai complex, comparativ cu alte aparate, iar pretul gazului poate fi, de asemenea, un dezavantaj, in anumite situatii specifice.

Aparat de sudura autogen

Un aparat de sudura autogen foloseste flacara oxiacetilenica si un fir metalic pentru a topi metalul si este folosit mai ales pentru taierea/debitarea si perforarea diverselor tipuri de materiale.

Acest aparat de sudura se poate transforma in cel mai bun aparat de sudura pentru tine in cazul in care lista sa de avantaje se suprapune perfect peste necesitatile si exigentele tale.

Astfel, printre avantajele achizitiei unui aparat de sudura autogen se numara faptul ca, la fel ca si aparatul MIG/MAG, poate fi folosit chiar si de incepatori si, in plus, poate suda inclusiv materiale degradate (chiar si ruginite) si poate fi utilizat in exterior chiar si in conditii dintre cele mai nefavorabile.

Daca vorbim despre dezavantajele achizitionarii unui astfel de aparat, atunci trebuie sa amintim dimensiunile sale mari, care ingreuneaza depozitarea si utilizarea, precum si faptul ca introduce multa caldura in material in timpul sudarii, asa ca apar frecvent deformatii.

Invertor de sudura

Daca vrei un aparat de sudura profesional, vei alege intotdeauna un invertor. De ce spunem asta? Pentru ca acest model are avantajul unei forme mai compacte si practice, fiind mai usor de folosit si mutat dintr-un loc in altul.

Diferenta dintre un aparat de sudura clasic si un invertor de sudura este una semnificativa si din punct de vedere al consumului: invertoarele au un consum de curent mai mic, asadar vei avea un randament excelent cu mai putine cheltuieli. In comert poti gasi atat invertoare de sudura de tip MMA, cat si MIG/MAG sau TIG.

Materialul de sudat

In procesul de achizitie trebuie sa iei in considerare nu doar tipul aparatului de sudura, ci si materialul care va fi sudat. In general, unele aparate de sudura sunt mai eficiente pentru anumite tipuri de metal, in timp ce altele fac fata mai greu provocarilor impuse de un metal mai pretentios.

De exemplu, otelul de orice tip nu ridica mari probleme, indiferent de aparatul de sudura folosit, insa aluminiul, care se deformeaza mai usor si care are o conductibilitate mai mare, va necesita o atentie mai mare.

Daca tot aminteam anterior de materiale mai pretentioase, mai trebuie sa stii ca in aceasta categorie putem include titanul, cuprul si magneziul.

Asadar, va trebui sa iei in considerare ce materiale vei suda mai des pentru a-ti putea da seama ce tip de aparat de sudura este cel mai potrivit pentru necesitatile acestor materiale.

Tipul de electrod

Tipul de electrod este un alt criteriu important de care este bine sa tii cont atunci cand achizitionezi un aparat de sudura.

Un anumit tip de electrod va actiona mai eficient pe un anumit tip de material sau pe o anumita suprafata, in timp ce un alt electrod s-ar putea sa nu inregistreze rezultate la fel de bune.

In plus, calitatea imbinarii va si ea influentata de tipul de electrod folosit. In comert vei gasi electrozi permanenti si electrozi de adaos sau consumabili. Cei de adaos se impart, la randul lor, in trei categorii: rutilici, bazici si celulozici.

Electrozii rutilici sunt recomandati daca vrei sa executi suduri foarte fine. Cei bazici sunt ideali pentru sudura conventionala, care se doreste a fi in primul rand trainica si de calitate. In ceea ce priveste categoria electrozilor celulozici, acestia sunt ideali, in general, pentru sudarea tevilor.

In concluzie, alegerea in functie de tipul de electrod va trebui sa o faci tinand cont de ce tip de metale vei suda mai des – mai precis, aparatul de sudura ales va trebui sa suporte tipul respectiv de electrozi.

Randamentul aparatului de sudura

Un alt criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere este randamentul aparatului de sudura pe care vrei sa il achizitionezi.

Cel mai bun aparat de sudura din punct de vedere al randamentului este, asa cum aminteam si undeva mai sus, cel cu invertor. Un astfel de model asigura o sudura puternica si are un consum mic de energie electrica, cu alte cuvinte raportul consum-randament este foarte bun.

Cu toate acestea, pretul este, de regula, mai piperat, insa daca tii cont si de faptul ca un astfel de aparat functioneaza atat pe curent continuu, cat si alternativ, ca asigura o topire eficienta, puternica si ca poate fi folosit cu orice tip de electrod, atunci investitia poate fi considerata excelenta.

Producatorul aparatului de sudura ales

Ultimul criteriu important de care este bine sa tii cont atunci cand achizitionezi un aparat de sudura este reputatia producatorului. De cele mai multe ori, aparatele de sudura semnate de producatori renumiti, cu reputatie impecabila, sunt mult mai bune si mai rezistente decat cele care nu au in spate garantia oferita de un brand puternic.

Cele mai bune aparate de sudura sunt cele produse de Miller Electric, Kemppi, Esab si Lincoln Electric, pe care le gasesti si in magazinul DeTop.

De altfel, DeTop este importator autorizat al acestor aparate de sudura si, pe langa garantia oferita pentru fiecare produs in parte, asigura si service, plus servicii post-garantie.

Asadar, daca esti in cautarea celui mai bun aparat de sudura, te invitam sa consulti catalogul DeTop.

Iti punem la dispozitie o gama foarte variata de produse si cel mai bun raport calitate-pret, iar daca ai intrebari suplimentare, nu ezita sa ne contactezi pe adresa de e-mail sau la telefonul afisate in site, iti stam la dispozitie!

Ghid online de scule electrice

 Ghid pentru achizitionarea celor mai bune scule electrice

 Desi la prima vedere poate parea usor sa alegi cele mai bune scule electrice, in realitate lucrurile se pot complica foarte mult la fata locului, mai ales pe fondul varietatii de modele existente pe piata.

Dincolo de aceste considerente generale, sintagma „cele mai bune scule electrice” este una subiectiva, putand insemna ceva diferit pentru fiecare cumparator in parte, insa este la fel de adevarat ca exista, totusi, si seturi de caracteristici tehnice care transforma un produs intr-unul calitativ, superior.

In cele ce urmeaza iti propunem, asadar, sa aflam impreuna care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand esti in cautarea celor mai bune scule electrice.

Cum alegi cele mai bune scule electrice?

Asa cum aminteam anterior, daca tii cont de cateva criterii fundamentele vei reusi sa faci cea mai buna alegere pentru atelierul din gospodarie sau pentru firma ta, dupa caz.

Alege intotdeauna un magazin care ofera calitate

Pe piata exista, in general, o multitudine de magazine, atat fizice, cat si online, care ofera, de cele mai multe ori, produse similare. Tentatia de a achiziona un produs mai ieftin poate fi mare, insa trebuie sa iei in considerare faptul ca pretul ieftin pe care il platesti acum s-ar putea sa fie invers proportional cu durata de viata a produsului ales si calitatea materialelor din care este realizat.

Prin urmare este intotdeauna indicat sa iti aloci timp pentru a compara diverse alternative si pentru a gasi cel mai bun raport calitate-pret.

Fa-ti timp sa verifici reputatia comerciantului ales

In momentul de fata este foarte usor sa afli care e reputatia unui anumit comerciant: este suficient sa verifici recenziile pe care le-au lasat cumparatorii (le poti gasi fie pe forumuri, fie pe pagina de Facebook a comerciantului sau chiar pe bloguri, sub forma de articole).

Atunci cand recenziile lasate de cumparatori la adresa comerciantului pe care il ai in vedere sunt majoritar pozitive, acest lucru poate fi considerat un indiciu major al seriozitatii si profesionalismului pe care le ofera comerciantul respectiv.

Invata sa diferentiezi sculele electrice originale de cele contrafacute

Produsele contrafacute nu reusesc sa copieze toate elementele si insemnele unui produs original, asa ca va trebui sa acorzi o atentie foarte mare detaliilor.

In caz ca ai dubii in privinta produsului pe care vrei sa il achizitionezi este bine sa apelezi la ajutorul unui expert, care te va ajuta sa iti dai seama mai repede daca produsul vizat reprezinta o achizitie buna.

Pentru a te proteja si mai eficient de aceasta posibila problema poti sa alegi sa achizitionezi produsul dorit de la importatori certificati, care nu numai ca sunt distribuitori oficiali ai produselor respective, ci ofera si diverse seturi de garantii extinse.

Indreapta-ti atentia catre un magazin care ofera service si mentenanta

De asemenea, este recomandat sa incerci sa achizitionezi sculele electrice de care ai nevoie de la branduri care au propriul service si care ofera servicii de mentenanta. Cel mai probabil stii deja ce se intampla, de exemplu, cu o motocoasa care se defecteaza in plin sezon de cosit – vei gasi cu greu un service care sa o repare intr-un interval de timp rezonabil si la un pret rezonabil.

In plus, este de preferat sa alegi un distribuitor care are showroom si service (si) in zona in care locuiesti.

Unele scule electrice au nevoie de piese speciale, care nu se gasesc decat in service-ul brandului sau distribuitorului oficial al produselor respective, asa ca nu ar fi de dorit sa comanzi o masina de gaurit din Bucuresti, cata vreme tu locuiesti in Cluj pentru ca, in cazul in care ar suferi o defectiune, vei fi nevoit sa o trimiti inapoi si sa astepti mult mai mult timp pana este reparata.

Ia in considerare si timpul de livrare

De cele mai multe ori, magazinele care comercializeaza scule electrice sau utilaje specializate nu au tot timpul pe stoc toate produsele, acestea fiind comandate doar in momentul in care tu plasezi comanda. Este normal sa fie asa mai ales in cazul magazinelor online, care nu dispun de spatiu fizic pentru a gazdui toate produsele pe care le ofera spre vanzare.

Asadar, este important sa te asiguri ca alegi un magazin care garanteaza un timp de livrare acceptabil, mai ales daca esti in situatia de-a avea nevoie urgenta de produsul respectiv.

In plus, atunci cand faci comanda mai este important sa te asiguri si ca vei fi anuntat in cazul in care timpul de livrare ar putea fi marit din diverse motive.

Sfaturile specialistilor nostri pentru cele mai bune scule electrice

Pe langa toate sfaturile de mai sus, specialistii DeTop iti mai recomanda sa alegi intotdeauna un distribuitor cu o experienta vasta in domeniu si cu o vechime semnificativa.

Pe o piata in care concurenta este acerba, o experienta vasta si o vechime considerabila sunt dovada ca distribuitorul respectiv a oferit intotdeauna calitate si profesionalism clientilor sai.

In plus, daca alegi sa cumperi online, alege intotdeauna un distribuitor sau un magazin online care ofera si consultanta. In cazul in care nu esti foarte sigur ce scule electrice sunt cele mai potrivite pentru necesitatile sau pentru proiectele tale, un consultant iti va fi de mare ajutor.

DeTop iti pune la dispozitie scule electrice care pot fi utilizate atat pentru atelierul personal, cat si in domenii precum industrie, constructii si instalatii.

Pentru constructii ti-am pregatit ciocane rotopercutante si ciocane demolatoare sau telemetre pentru masurari in locuri greu accesibile.

Pentru industrie avem polizoare si masini de gaurit, alaturi de o gama variata de masini de debitat si slefuit diferite profile.

Pentru instalatii iti oferim scule electrice care asigura presarea fitingurilor, desfundarea conductelor si lipirea tevilor.

Asadar, daca iti doresti sa achizitionezi cele mai bune scule electrice, te invitam sa rasfoiesti categoria dedicata din site si sa alegi tot ceea ce iti trebuie.

De asemenea, iti oferim si consultanta gratuita atat in procesul de pre-achizitie, cat si post-achizitie, asa ca, daca ai nevoie de ajutor sau ai si alte intrebari, iti stam la dispozitie fie prin intermediul adresei de e-mail, fie la telefonul afisat in site.

Pompa submersibila

 O pompa submersibila are rolul de a scoate apa la suprafata, de la o adancime apreciabila, cu puterea motorului sau. Aceasta este de mare folos, intrucat isi dovedeste eficienta si profitabilitatea intr-o gospodarie in care este nevoie de extragerea unei cantitati mari de apa. Citeste urmatoarele randuri pentru a afla mai multe informatii utile despre pompele submersibile si cum poti alege pe cea mai potrivita, in functie de mai multi factori.

Pompa submersibila – ce este si ce rol are?

Dupa cum am mentionat, rolul pompei submersibile este de a scoate apa la suprafata atunci cand sub alte forme de a o face este dificil sau imposibil. Aceasta are rolul de a facilita extractia apei si de a directiona-o in locul dorit. Pe de alta parte, o putem folosi pentru a goli de apa recipiente mari, ce nu pot fi usor manevrate sau chiar fantani si puturi ce necesita golire si curatare. Cu motorul electric si pompa montate in acelasi corp care va intra in apa, ea va primi curent electric printr-un cablu ce este conectat la motor. Etansata complet, ea va impiedica scurgerile de apa, dar va fi si protejata electric si nu te vei curenta in timpul folosirii acesteia.

Probabil ca ai mai auzit de pompa submersibila in comparatia cu un hidrofor. Diferenta dintre acestea doua consta in felul in care functioneaza. Hidroforul aspira apa si ulterior o pompeaza, in vreme ce pompa sumbersibila o aduce catre exterior, prin impingere. Din cauza ca hidroforul foloseste mai multa energie electrica pentru a ridica apa la suprafata, pompa submersibila se dovedeste a fi mai economica si mai avantajoasa din acest punct de vedere. Asta pentru ca ea se va folosi de presiunea directa a apei pentru a o ridica.

Pe de alta parte, un hidrofor are nevoie de o camera tehnica si reprezinta un intreg ansamblu de elemente, pompa submersibila neavand nevoie de acest spatiu. Mai mult, fata de un hidrofor care este foarte zgomotos, o pompa submersibila va trage apa la suprafata intr-un mod silentios.

Spre deosebire de un hidrofor, pompa submersibila poate scoate apa de la o adancime mai mare de 8m. Felul in care scoate apa se bazeaza pe rotatiile motorului sau centrifugal, scufundandu-se in pozitie verticala, apa fiind supusa unei forte centrifuge care va ajuta la transformarea unei parti din energia cinetica in energie potentiala, presiunea rezultata impingand apa la suprafata.

Sfaturi ca sa alegi o pompa submersibila de calitate

In primul rand, alegerea unei pompe submersibile depinde in

principiu de nevoile tale si este indicat ca aceasta sa raspunda anumitor

cerinte. Daca apa este curata, atunci vom alege o pompa submersibila de apa curata,

care nu va avea nevoie de filtru. In caz contrar, o pompa speciala, anume pompa

submersibila pentru apa murdara iti va fi de ajutor, filtrand impuritatile si

impiedicandu-le sa ajunga la motor, destul de rezistent in timp.

Pe de alta parte, pentru adancimi de pana la 9 m (lacuri si iazuri), vom avea nevoie de o pompa submersibila in sistem hidrofor, care va pompa apa cu mare putere, in functie de distanta dintre sursa de apa si locul in care este nevoie sa ajunga. O pompa submersibila eficienta va oferi o presiune de 1 bar la fiecare 10 m adancime, asadar putem afla indicele de presiune impartind adancimea maxima de la care poate pompa apa la 10. Pentru adancimi mai mari de 10 m, vom avea nevoie de o pompa submersibila cu ejector, sau, in cazul unei distante de transfer mai mare de 20 m, vom folosi o pompa submersibila multietajata cu turbina.   

In cazul in care ai nevoie de un debit mai mare, va trebui sa alegi o pompa cu debit de defulare intre 2-4mc/h sau poate chiar mai mult. Daca nu se impune folosirea apei decat in scop menajer si pentru o familie mica, atunci o pompa cu debit 1-2mc/h este suficienta.

Referitor la anumite componente ale pompei submersibile, ar trebui sa fii atent la urmatoarele:

  • Materialul din care e confectionata aceasta e indicat sa fie din inox, pentru o mai lunga durata de functionare;
  • Presostatul va indica nivelul de presiune si te va ajuta sa identifici eventuale problem de presiune;
  • Flotorul sau plutitorul asigura fiabilitatea pompei, oprind pompa daca nu se gaseste apa, prevenind degradarea pompei, cat si consumul inutil de energie. Alege o pompa cu flotor automat, care sa porneasca imediat ce nivelul apei va creste.

In ce priveste sistemul de alimentare, pompele de alimentare pot fi pe baza de carburant sau electricitate. Cele cu carburant nu se preteaza pentru locuintele simple. Pe de alta parte, pompele electrice sunt fie pe baza de accumulator, utile in cazul in care avem nevoie de pomparea unei cantitati mici de apa, fie cu cablu de alimentare. Numarul de watti este important in detectarea puterii si a consumului de curent, iar cablul de alimentare trebuie sa fie indeajuns de lung incat sa ajunga sa poata fi conectat la curent.

Pompa submersibila – 3 recomandari ale specialistilor nostri

Printre recomandarile noastre de top in ce priveste o pompa submersibila eficienta se afla urmatoarele 3 optiuni din gama noastra variata, menita sa te ajute si sa raspunda nevoilor tale.

Astfel, pompa submersibila OPTIMA MA 10MT cu corpul din inox, pentru ape murdare este extrem de eficace datorita caracteristicilor sale tehnice si de constructive si se preteaza pentru utilizarea acesteia in instalatii fixe sau temporare pentru transferul apelor murdare. Aceasta are multiple utilizari, precum vidanjarea foselor septice, alimentarea unor mici sisteme de irigatii dar si golirea sau umplerea piscinelor.

In ce priveste o pompa submersibila pentru ape curate pentru uz general, modelul WTP250 este potrivit pentru transferul apelor curate sau cu particule in suspensie de maxim 5mm, fiind usor de manevrat datorita dimensiunii si greutatii reduse, dar si automatizarii de tip flotor electric.  

Pentru evacuarea apelor murdare provenite din inundatii, golirea beciurilor, a subsolurilor sau a diferitelor rezervoare, pompa OMEGA 2 isi face treaba cu rigurozitate, avand corpul din aluminiu, prezentand un plutitor de siguranta si o dubla etansare cu simeringuri.