loading
Aveti intrebari? Contactati-ne 0720 33.86.71
Importator pentru Romania al
Miller Electric USA
Vanzare exclusiv catre Persoane Juridice.

Aparate nou introduse in gama Miller USA


Va prezentam 2 aparate nou adaugate in oferta pentru Romania.

1. Transformator de sudura pentru utilizare in conditii grele Miller Blue Thunder 343

Este o sursa de sudura foarte fiabila gandita in special pentru utilizarea in conditii grele de lucru: mine , santiere , reparatii containere si reparatii navale.
Poate fii utilizat incliv pentru craituire.
Sursa de sudura capabila sa utilizeze electrod de 6mm in regim non stop.
Amperaj maxim 320A in regim 35% .

Pentru aplicatii care solicita un amperaj mai mare exista si modelul Blue Thunder 420 .

2. Aparat de sudura mig-mag Miller XPS 450 dotat cu derulator extern

Aparat de sudura mig-mag extrem de fiabil , dotat cu derulator extern care poate sa fie prelungit pana la 25m.
Se poate utiliza si cu grup de racire cu lichid si pistolet racit cu lichid pentru aplicatiile care utilizeaza amperaj de sudura mare in regim constant.

Aveti mai jos si fisa tehnica completa oferita de Miller : XPS 450

Toate produsele beneficiaza de garantia True Blue : 3 ani garantie completa de la momentul livrarii produselor.

Sudura aluminiu. Diferitele procedee de sudura pentru aluminiu


Sudarea aluminiului vs sudarea otelului.

Cei mai multi sudori încep prin a învăța cum să sudeze oțel, pentru ca unii mai târziu să treacă la sudura aluminiu . Echipamentele de sudare au fost cel mai des concepute pentru a suda otel, cu sudare a aliajelor de aluminiu de multe ori fiind un gând ulterior, deși acest lucru este în schimbare. Există diferențe între oțel și aluminiu, care fac de obicei, trecerea de la sudarea otelului la sudarea aluminiului sa fie foarte dificila.


Pregatirea sudurii aluminiului :

Depozitarea aluminiului și a sârmei de aluminiu inainte de sudare
Depozitarea necorespunzătoare a aluminiului și a sârmei de aluminiu înainte de sudare face pregătirea pentru sudare mult mai costisitoare sau poate duce la suduri de o calitate necorespunzătoare.
Este bine cunoscut faptul că toate aliaje de aluminiu formează un strat subtire de oxid imediat după expunerea la aer. Acest strat este extrem de subțire, aproximativ 100-150 angstromi (o milionime de centimetru) grosime. Pentru că este atât de subțire, este transparent și nu este vizibil pentru ochiul liber. Când sunt stocate la temperatura mediului ambiant și relativă nivelurile de umiditate de 70% sau mai jos, grosimea de oxid crește extrem de lent. Plus, arcul polaritate inversă tinde să se dezbrace în jos oxizi. Prin urmare, în cazul în care aluminiul este depozitat într-o zonă uscată, eliminarea înainte de sudare a oxidului va fi foarte ușoara sau inutila.
Cu toate acestea, în cazul în care aluminiul este supus la temperaturi de peste 93 ° C și / sau un nivel foarte ridicat de umiditate, grosimea stratului de oxid poate crește rapid. Din aceasta cauza, următoarele instrucțiuni sunt sugerate:
placă de aluminiu, care a devenit vreodată umeda ar trebui să fie casate. Cutii de sârmă sudura aluminiu în cazul în care cutia de carton s-a udat pe interior ar trebui să fie aruncată.
aluminiu nu ar trebui să fie depozitat în exterior.
Sârma desudura de aluminiu ar trebui să fie stocate în cutia originală
Este de ajutor pentru a stoca într-un dulap de sârmă închis care este încălzit cu aproximativ 6 ° C mai sus fata de temperatura ambiantă pentru a reduce umiditatea relativă.  
Sarma de sudura , care nu va fi folosita in 2 zile sau mai mult ar trebui să fie demontata de la alimentatorul de sârmă,și depozitata în mod corespunzător. 

Sudura aluminiu in regim TIG 






Cum îmi pregătesc cordonul meu sudură?
 
Curățarea zonei de sudură de metal de umplere este un foarte importantă. Scoateți tot uleiul, grăsimea, murdăria, vopsea, etc prezența acestor contaminanți pot duce la instabilitate arc sau suduri contaminate.
 

 Prindere poate fi necesară în cazul în care piesa nu poate fi susținută în timpul sudării -  aveti grija ca piesa care urmeaza sa fie sudata sa fie bine fixata
 

Tact sudură
Realizati  puncte mici de sudura (5-6 mm) de-a lungul pieselor de lucru pentru a le ține împreună.

Cum pot poziționa torta mea TIG pentru diferite tipuri de sudura?


pozitionare sudura tig





Ce pot face pentru a îmbunătăți arc de sudura?

     Utilizați electrodul de tungsten cu diametrul cel mai mic posibil pentru intensitatea pe care o utilizați.
     Achiziționarea de tungsten de cea mai înaltă calitate disponibilă - solicita distribuitorul pentru Miller-branded tungsten.
     Utilizați o torță de calitate premium si cleste de masa fix.
     Păstrați torta de sudura cât mai scurtă posibil si  mutati sursa de alimentare cât mai aproape posibil de locul de muncă.
     Asigurați-vă că electrodul de sudura MMA-Stick este detașat de aparat înainte de sudare TIG.
     Verificați și strângeți toate conexiunile.
      Utilizați 100% argon protectie.

     Când sudati aluminiu utilizează curent alternativ și electrod tungsten ceriat (banda gri de identificare), sau 1,5% lanthanat (banda de aur identificarea).

     La sudarea oțelului și a oțelului inoxidabil, folosiți DC-dreaptă polaritate (DCEN) și de 2% thoriated (bandă roșie identificarea) tungsten. Se utilizeaza cu varful ascuțit.
     Utilizați întotdeauna o tehnică împingere cu torta TIG.


 Aveti in link-ul atasat un manual complet pentru sudura TIG Miller .

Manual utilizare aparat de sudura Miller STI160


Mai jos aveti cateva sectiuni din manualul de utilizare al invertorului de sudura Miller STI 160.

Vă mulțumim și felicitări pentru alegerea Miller. Acum puteți finaliza lucrarea și o puteți realiza în mod corespunzător. Știm că nu aveți timp să o faceți în niciun alt mod.
Din acest motiv, în momentul în care Niels Miller a început să construiască aparatele de sudat cu arc electric în 1929, s-a asigurat că produsele sale oferă o valoare îndelungată și o calitate superioară. Ca și în cazul dumneavoastră, clienții săi nu își permiteau nimic mai puțin. Produsele Miller trebuiau să depășească toate așteptările. Acestea trebuiau să fie cea mai bună variantă de pe piață.

În prezent, oamenii care construiesc și comercializează produsele Miller continuă tradiția. Au rămas la fel de dedicați furnizării de echipamente și servicii care întrunesc standardele de calitate și de valoare stabilite în 1929.
Prezentul manual al Proprietarului intenționează să vă ofere asistență pentru a beneficia la maxim de produsele dumneavoastră Miller. Vă recomandăm să citiți  indicațiile de siguranță. Acestea vă vor ajuta să vă protejați de eventualele pericole prezente la locul de muncă. Ne-am asigurat că instalarea și operarea sunt rapide și facile. Cu ajutorul Miller, vă puteți baza pe ani întregi de servicii fiabile, cu întreținerea corespunzătoare. Și, dacă din orice motiv, unitatea va necesita reparații, am furnizat secțiunea de Depanare care vă va ajuta să aflați care este problema. Lista de componente vă va ajuta apoi să hotărâți ce componentă specifică este necesară pentru soluționarea problemei.
Vă furnizăm de asemenea informații referitoare la garanție și la service pentru modelul dumneavoastră specific.
Miller Electric produce o line completă de aparate de sudură și de echipamente aferente sudurii. Pentru mai multe informații referitoare la alte produse calitative Miller, contactați-vă distribuitorul local Miller pentru a primi cel mai recent catalog al liniei complete sau fișe de catalog individuale.

Aparat de sudura Miller invertor sudura

Curent sudura invertor Miller

Conectarea energiei de intrare monofazice pentru 230 VCA la aparatul de sudura:
Conectare aparat sudura la retea curent




   Deconectați și   blocați/opriți
      
alimentarea înainte de conectarea conductorilor de intrare de la unitate.
  Conectați întotdeauna mai întâi conectorul verde sau verde/galben la borna de alimentare cu împământare și niciodată la o bornă de fază.
1     Conductor de intrare negru și alb  (L1 și L2) 
2     Conductor de împământare verde sau verde/galben
3     Cablu de alimentare.
4     Dispozitiv de deconectare (comutatorul indicat în poziția OPRIT)
5     Borna de împământare a dispozitivului de deconectare
6     Bornele de fază ale dispozitivului de deconectare
Conectați conductorul verde sau verde/galben de împământare mai întâi la borna de împământare a dispozitivului de deconectare.
Racordați conductorii de intrare L1 și L2 la bornele de fază ale dispozitivului de deconectare.
7     Protecție la supracurent
Selectați tipul și dimensiunea sistemului de protecție la supracurent prin utilizarea Secțiunii  3-8 (comutatorul de deconectare cu siguranță indicat).
Închideți și blocați ușa de pe dispozitivul de deconectare. Îndepărtați dispozitivul de blocare/oprire și mișcați întrerupătorul în poziția Pornit.



Comenzi pentru aparat sudura STi 160



Configurare aparat sudura Miller


Bornele de ieșire ale sudurii sunt sub tensiune în momentul în care puterea este Pornită și Lumina „Pregătit” este aprinsă.
1    Borna de ieșire pozitivă a sudurii
2    Borna telecomenzii
3    Borna de ieșire negativă a sudurii
4    Comanda de reglare a amperajului /instalării
5    Afișajul ampermetrului și al parametrilor
(aparat de măsură)
6    Comutatorul selectorului de proces/instalare
7    Lumina sudură cu electrod învelit (LED)
8    Lumina „Pregătit”  (LED)
9    Lumina de instalare (LED)
Pregătiți unitatea pentru sudură urmând pașii următori:
Conectați portelectrodul la borna de ieșire a aparatului.
Conectați clema de sudură la borna de ieșire negativă a aparatului.
În funcție de caz, racordați o telecomandă opțională la borna pentru telecomandă pentru a controla de la distanță amperajul sudurii.
Porniți alimentarea cu energie. Acordați timp unității pentru finalizarea ciclului de intrare în funcțiune.
Apăsați și eliberați comanda reglării amperajului/implementării pentru a selecta sudură cu electrod învelit (Sudura cu electrod învelit) și LED-ul corespunzător luminii. Sistemul de măsurare cu afișaj indică ARC timp de trei secunde și setarea implicită din fabrică de 80 amperi.
Setarea de reducere a tensiunii

Pentru a modifica setarea de reducere a tensiunii, urmați pașii următori:



Apăsaţi şi ţineţi apăsată Comanda Process/Set-Up Adjustment (Reglarea procesului/instalării) pentru a intra în modul de instalare.
În momentul intrării, lumina de instalare începe să se aprindă intermitent, iar aparatul de măsură cu afișaj indică VRD.
Opțiunea implicită de Reducere a tensiunii este Oprită. Utilizați comanda reglării amperajului/implementării pentru activare sau mutați setarea pe Pornit.
În momentul activării Reducerii tensiunii, lumina de Sudură cu electrod învelit se aprinde intermitent în mod continuu. VRD este setat la 20 de volți.
Unitatea va ieși automat din meniul de instalare în cazul în care nu se detectează nicio activitate timp de peste trei secunde. Apăsați și țineți apăsată comanda Process/Set-Up Adjustment (Reglarea procesului/instalării) pentru a reintra în modul de instalare.
Setarea Hot Start
Utilizați Hot Start (curent mărit la pornire) pentru a mări amperajul de ieșire la începerea unei suduri, pentru a preveni lipirea electrozilor.
Pentru a modifica setarea Hot Start, urmați pașii următori:
În meniul de instalare, apăsați și eliberați comutatorul Process/Set-Up Selector (Selector de proces/instalare). Lumina de instalare va continua să se aprindă intermitent. Sistemul de măsurare cu afișaj va indica HS.
Utilizați comanda reglării amperajului/implementării pentru a modifica amperajul de la 0 la 50 de procente din valoarea de amperaj presetată, unde 15 procente este valoarea implicită. Valoarea de amperaj Hot Start maximă este de 150 amp.
  



Exemplu: Dacă amperajul presetat este de 90 amp, 0% = 90 amp, 50% = 135 amp.

Setarea Arc Force:
Utilizați Arc Force (Forța arcului) pentru a mări amperajul la scurt circuit la tensiunea redusă în arc electric. Setați valoarea 0 pentru un amperaj de sudură normal. Rotiți butonul de comandă în sensul acelor de ceasornic pentru a mări amperajul la scurt circuit.
Pentru a modifica setarea Forței cu arc, urmați pașii următori:
În meniul de instalare, apăsați și eliberați comutatorul Process/Set-Up Selector (Selector de proces/instalare). Lumina de instalare va continua să se aprindă intermitent.
Utilizați comanda reglării amperajului/implementării pentru a modifica amperajul de la 0 la 50 de procente din valoarea de amperaj presetată, unde 15 procente este valoarea implicită. Setarea maximă pentru Arc Force este de 150 amp.
Exemplu: Dacă amperajul presetat este de 90 amp, 0% = 90 amp, 50% = 135 amp.
Anti Stick
Anti Stick (Anti lipire) previne lipirea electrodului în timpul sudării.
Această funcție este activată automat în momentul utilizării procesului de Sudura cu electrod învelit. Anti Stick mărește amperajul în momentul în care tensiunea în arc electric este mai mică de zece volți timp de peste două secunde.
Limitele amperajului pentru Sudura cu electrod învelit variază de la 4 la 150 amp








Alegeti aparatul de sudura Miller potrivit


Incercam mai jos sa va ajutam in alegerea aparatului de sudura potrivit pentru aplicatia si nivelul de experienta pe care il aveti.


Aparate de sudura industriale Miller


Aparate de sudura MIG (GMAW):

- cel mai usor procedeu de sudura de invatat
- posibilitatea de a suda cu viteza mare
- ofera posibilitatea unui control bun al sudurii la materiale subtiri
- sudura "curata"
- aceleasi aparate pot fii folosite si la sudura cu sarma de sudura plina - flux

Gama de aparate de sudura mig-mag Miller


Aparate de sudura MIG pulsat:

- flexibilitate si productivitate crescuta - aproape toate metalele pot fii sudate in orice pozitie
- sudeaza metale de la foarte subtiri la groase
- nivele de strop virtual inexistent
- utilizare sarma de diametru mai mare pentru nivel de depunere sudura crescut

Aparate de sudura cu sarma plina - flux 

- calitate similara cu sudura cu electrod pe materiale murdare sau ruginite
- nivel de patrundere adanc
- sudura fara gaz de protectie

 Aparate de sudura MMA - cu electrod invelit

- mai potrivite pentru sudura in medii exterioare cu vant
- mai potrivite pentru sudura materialelor murdare sau ruginite

Gama de aparate de sudura cu electrod Miller


Aparate de sudura TIG:

- realizeaza sudura de calitatea ce mai buna si sudura cea mai precisa
- realizeaza sudura cu aspectul estetic cel mai bun
- permite ajustarea caldurii de sudura in timpul sudurii

Aparate de sudura TIG Plusat:

- control sporit la sudura materialelor subtiri si nivel de distorsionare mai mic

Aparat de sudura TIG Miller STH160

Sudura TIG Miller

Aparat de sudura Miller Dynasty 700


Dupa ce ati ales tipul de aparat de care aveti nevoie trebuie sa aveti in vedere sursa de putere:

- aparate de sudura monofazate 230V
- aparate de sudura trifazate 380V
- aparate de sudura autonome - generatoare de sudura


Ideal este sa alegeti un aparat de sudura dupa un studiu amanuntit al caracteristicilor acestui aparat si al necesitatilor de sudura.

Pentru aparatele de sudura Miller va invitam la showroom sa testati toata gama si sa vedeti in practica diferentele intre tipurile de sudura.












Aparate de sudura Miller - Catalog 2013


La inceput de an Miller Electric Mfg. Co. - USA  a lansat catalogul de produse 2013 si noutatile din gama aparatelor de sudura Power of Blue.

Aparate de sudura Miller 2013
Aparate de sudura Miller 2013

Catalogul complet se poate downloada direct de pe site-ul Miller USA : catalog Miller 2013




Sudura aluminiu folosind aparate de sudura Mig Pulsat


Aparatele de sudura Miller  dotate cu functie Synergic si Synergic Pulsat (de exemplu MPI220) oferta o alternativa mult mai productiva pentru sudura materialelor de din aluminiu fata de aparatele de sudura TIG/WIG.

Mai jos va prezentam cateva prezentari video pentru a va edifica legat de sudura in regim mig pulsat:




Puteti sa testati sudura in regim mig pulsat la depozitul nostru : Magazin Sudura

Prezentare video aparate de sudura mig



Incepem o serie de prezentari video pentru gama de aparate de sudura Miller USA.

Pentru inceput orice atelier are nevoie de un aparat de sudura mig.

In functie de grosimea materialelor sudate puteti sa ramaneti in gama monofazata (maxim 5mm grosime metal) sau este nevoie sa treceti la un aparat trifazat - eventual echipat cu grup de racire cu lichid pentru cazurile in care grosimea sudurii este mai mare.

Manual de utilizare transformator de sudura




DISPOZITIVE DE CONTROL, DE REGLAJ SI CONECTARE (vezi fig. alaturata)
1.     Comutator
2.     Scala reglaj curent
3.     Bec avertizare termostat
4.     Maneta reglare curent
5. INSTALARE
Plasati aparatul  intr-un spatiu ventilat (circulatie de aer fortata cu ventilator) si asigurati-va ca in aparat nu pot intra particule de praf, vapori corozivi, sau umezeala

ATENTIE!
Inainte de a bransa aparatul verificati dacã tensiunea si frecventa de functionare înscrise pe plãcuta aparatului coincid cu tensiunea si frecventa din retea.
Aparatul se alimenteazã prin trei conductori (2p+1). Conductorul de culoare galben/verde serveste la împãmântarea aparatului (PE).

Asigurati un stecher corespunzator si verifcati conectarea corecta a cablului de alimentare
Aparatul este dotat cu sistem dublu de alimentare si la modificarea tensiunii de alimentare se va asigura schimbarea stecherului si se va regla comutatorul si surubul de blocare al comutatorului în pozitia corespunzãtoare tensiunii disponibile.
ATENTIE!
Nerespectarea acestor reguli va face ineficient sistemul de protectie prevãzut de constructor (clasa I), cu consecinte grave asupra personalului utilizator si conduce la pierderea garantiei.

5.2.PROTECTIA TERMOSTATICA
Aparatul este protejat contra supraîncãlzirii prin intermediul unui termostat. Interventia termostatului are ca efect debransarea circuitului de alimentare în momentul în care transformatorul atinge temperatura prestabilitã si aprinderea becului galben aflat pe panoul fontal al aparatului (3). Dupã câteva minute de rãcire, aparatul se rebranseazã automat, becul galben stingându-se.

5.3.BRANSAREA CABLURILOR DE SUDARE
TOATE CONEXIUNILE CIRCUITULUI DE SUDARE TREBUIE REALIZATE CU APARATUL DEBRANSAT DE LA RETEAUA ELECTRICA
CABLUL DE MASÃ
Cablul de masã trebuie legat direct la piesa ce urmeazã a fi sudatã, asigurând un contact perfect. Evitati suprafetele vopsite si /sau pãrtile nemetalice. Celalalt capat al cablului , prevazut cu mufa de conectare rapida va fi  conectat la borna cu simbolul:  
CABLUL CLESTELUI PORT-ELECTROD
Clestele portelectrod se fixwaza la una dintre extremitati, iar cealata extremitate, prevazuta cu mufa speciala se conecteaza la borna cu simbolul   

ATENTIE
-Strângeti bine extremitãtile cablurilor pentru a evita supraîncãlzirea bornelor.
-Mufele de conectare se vor rasuci bine in borne pentru a asigura un cantact cat mai bun si a evita supraincalzirea
-Utilizati cabluri port-electrod, respectiv de masã cu lungimi cât mai reduse (evitati folosirea cablurilor cu lungime mai mare de 6 metri);
-Utilizarea pieselor metalice care nu fac parte din ansamblul de sudat poate fi periculoasã si va da rezultate nesatisfãcãtoare.

5.4. MASCA DE PROTECTIE
Masca de protectie trebuie utilizatã pe toatã durata procesului de sudare în scopul protejãrii ochilor de radiatiile luminoase generate de arcul electric. In acelasi timp masca permite observarea procesului de sudare.

6. SUDAREA-  DESCRIEREA PROCEDEULUI
-  Folositi electrozi inveliti destinati sudarii in arc electric.
-  Urmati indicatile facbricantului de electrozi pentru alegerea polaritatii corecte.
Curentul de sudare se va alege în functie de diametrul electrodului utilizat si de tipul de îmbinare doritã (vezi tabelul de mai jos )

Diam max
CURENT  SUDARE(A)
(mm)
min
max.
1.6
25
50
2
40
80
2.5
60
110
3.2
80
160
4
120
200

-  Vã amintim cã, pentru acelasi diametru de electrod, pentru sudarea în plan orizontal se vor alege valori mari ale curentului, în timp ce pentru sudarea în plan vertical se vor utiliza valori mici.
-  Caracteristicile mecanice ale piesei sudate sunt determinate, în afarã de valoarea aleasã a curentului, de diametrul si calitatea electrodului, lungimea arcului, viteza de executie si depozitarea corectã a electrozilor care trebuie sã fie protejati contra umiditãtii
EXECUTAREA SUDÃRII
Tinand masca de sudura in DREPTUL FETEI, pentru amorsarea arcului electric se freacã vârful electrodului de piesã, mentinând în permanentã masca pe fatã. Miscarea este similarã cu aceea pe care o facem încercând sã aprindem un chibrit; este metoda cea mai corectã de amorsare a arcului.
ATENTIE: nu loviti electrodul de piesã; acest lucru nu va face decât sã deterioreze învelisul electrodului, amorsarea devenind mai dificilã.
-  Din momentul amorsãrii arcului, cãutati sã mentineti distanta cât mai constantã între electrod si piesã pe toata durata sudãrii (distanta recomandatã este egalã cu diametrul electrodului folosit). Inclinati electrodul la 20-30° fata de verticalã în sensul de avans.
-  La sfirsitul cordonului de sudura, se intoarce  electrodul putin inapoi, pentru evitarea formarii de cratere, apoi se ridica repede, pentru intreruperea arcului.

7.   INTRETINERE

ATENTIE!
Nu umblati în interioriul aparatului înainte de a-l fi debransat de la reteaua de alimentare.
Eventualele controale efectuate sub tensiune în interiorul aparatului pot provoca socuri electrice datorate contactului direct cu pãrtile aflate sub tensiune.
-Inspectati aparatul cu reguralitate, in functie de frecventa de utilizare si de starea de curatenie a spatiului de lucru.
-Indepartati praful din interiorul aparatului cu un jet slab de aer comprimat.
-Daca este necesar, ungeti partile mobile ale aparatului cu un strat subtire de vaselina de inalta temperatura.
-Dupa ce operatia de verificare s-a terminat, reasamblati aparatul si strangeti bine suruburile de fixare.
-Nu efectuati sub nici o forma operatii de sudare cu aparatul deschis.

Manual de utlizare aparat de taiere cu plasma Telwin Technology Plasma 41





1.   INTRODUCERE SI DESCRIERE GENERALA
2.1.ARCUL DE PLASMA SI PRINCIPII DE BAZA PENTRU EXECUTAREA OPERATIEI DE TAIERE IN PLASMA
-          Plasma este un gaz incalzit la o temperatura foarte inalta. Astfel el se ionizeaza si devine un bun conductor electric.
-          Taierea in plasma foloseste plasma pentru a transfera arcul electric partii metalice care se topeste prin incalzire si apoi se separa.
-          Capul de taiere necesita o alimentare cu aer comprimat pentru a se putea genera plasma si a se raci in acelasi timp.
-          Ciclul de taiere debuteaza printr-un arc de inalta tensiune si la inalta frecventa (IF) care amorseaza un arc pilot intre electrod (polarizat negativ) si capul de taiere (polarizat pozitiv).
-          Apropiind capul de taiere de piesa ce urmeaza a fi taiata (conectata la polaritate pozitiva (+)) arcul electric este transferat catre piesa creindu-se un arc in plasma intre electrod (-) si piesa.
-          Arcul pilot de inalta frecventa este oprit de indata ce arcul in plasma se produce intre electrod si piesa.
-          Timpul de mentinere al arcului pilot este de maximum 2 secunde. Daca transferul arcului nu se realizeaza in acest interval de timp ciclul este imediat oprit cu exceptia aerului comprimat.
-          In vederea initializarii unui nou ciclu este necesar ca butonul capului de taiere sa fie reapasat.

2.2. ACCESORII OPTIONALE
-          Trusa taiere circulara
-          Electrod
-          Duza
-          Portduza
-          Difuzor izolant
-          Ghidaj magnetic, 1 m

2.   CARACTERISTICI TEHNICE
3.1. DATE TEHNICE INSCRIPTIONATE PE APARAT
Datele tehnice sunt inscriptionate pe panoul spate, cu urmatoarele simboluri:
a).Performantele circuitului de taiere:
1.     Uo: Valoarea maxima a tensiunii in gol (circuitul deschis)
2.     I2 / U2: curentul si tensiunea corespunzatoare U2=(80+0,04I2)V ce poate fi furnizata de aparat in timpul taierii
3.     X: ciclul de lucru : indica durata in care aparatul poate furniza o anumita valoare a curentului si este exprimat in procente la cicluri de 10 minute (ex. 60%= 6min. taiere, 4 min pauza)
b). Specificatii tehnice pentru sursa de alimentare:
4.      (1) numar de faze si frecventa sursei 50 Hz (limita admisa ±15%)
5.     230 V : valoarea tensiunii de alimentare
6.     I1max: curentul maxim consumat de linie si I1ef: curentul maxim consumat efectiv
7.     Clasa de protectie IP 23. Contactul degetelor cu partile interne si penetrarea picaturilor in cadere cu o inclinatie de pana la 60° este imposibila.
8.     Simbolul S: indica posibilitatea efectuarii taierilor in mediu cu risc la socuri electrice (spre exemplu in proximitatea unor mase metalice mari)
9.     Simbol pentru procedeul de taiere cu plasma
10.   Simbol pentru structura interna a aparatului : invertor cu convertizor static
11.   EN 60974 – 1 ; Norma EUROPEANA pt. aparatele de sudura cu arc si taiere cu plasma
12.   Tipul aparatului
13.   Denumirea fabricantului
14.   A/V - V/A : indica plaja de reglaj a curentului de taiere ( min-max) la tensiunea corespondenta a arcului
15.   Seria de fabricatie, necesara pentru identificarea pieselor de schimb si acordarii de consultanta tehnica
16.                          valorile pentru sigurantele lente folosite pentru protectia  liniei
17.   Simboluri referitoare la normele de protectia muncii, conform legislatiei in vigoare
Nota:Exemplele date arata semnificatia simbolurilor si figurilor; valorile exacte pentru aparatul dumneavoastra pot fi citite direct pe placa indicatoare de pe aparat.
ATENTIE !
- Numai capul de taiere cu care este livrat aparatul se potriveste la sursa de curent.
- Nu utilizati capul de taiere sau alte subansamble ale aparatului in alte scopuri.
- Daca aceste reguli nu sunt respectate atunci pot aparea defectiuni si se pot produce accidente.
3.2. ALTE DATE TEHNICE
MODEL
I2  max
Valoare siguranta
Cablu masa
TECHNOLOGY  PLASMA 41
28,5 A
16 A
25 mmp

3.   DESCRIEREA APARATULUI DE TAIERE CU PLASMA
Echipamentul de taiere cu plasma se livreaza complet cu cablu de alimentare, cablu de masa cu cleste si pistolet de taiere.
Aparatul necesita o sursa suplimentara de aer comprimat pentru realizarea plasmei.
Sursa de putere are urmatoarele caracteristici principale :

MODEL
TECHNOLOGY PLASMA 41
CLASA PROTECTIE
I
GRAD DE PROTECTIE
IP 23
GRAD IZOLATIE
F
DIMENSIUNI
430x165x270 mm
GREUTATE
7,7 kg

 CARACTERISTICI  INTRARE (tab. 1)

MODEL
TECHNOLOGYPLASMA 41
ALIMENTARE
50Hz( 1 ph ) V
230
CICLU DE LUCRU
%
100
30
CURENT ABSORBIT
A
14,2
28
PUTERE
kW
2,3
4,5
FACTOR PUTERE
cosφ
0.68
0.71
SIGURANTE
A
16

CARACTERISTICI  IESIRE (tab. 2)
MODEL
TECHNOLOGY PLASMA 41
CICLU DE LUCRU
%
100
30
TENSIUNE IN GOL 
V
405
TENSIUNE DE TAIERE
V
88,8
96
CURENT TAIERE
A
22
40
GROSIME
Mm
2
12

a). DESCRIEREA COMENZILOR SI A SEMNALELOR DE PE PANOUL FATA

-          Potentiometru de reglare curent de taiere
-          Indicator alimentare (verde) ;
-          Indicator pistolet sub tensiune (galben) - al 2-lea bec din dreapta ; se aprinde in momentul apasarii pe butonul pistoletului si semnalizeaza alimentarea circuitului de taiere si a pistoletului ; la oprirea apasarii pe butonul pistoletului becul se stinge ; becul galben este stins cand se realizeaza racirea pistoletului (cca.30 sec dupa oprirea taierii), daca nu s-a transferat arcul pilot, daca se intrerupe arcul datorita distantei prea mari fata de piesa, la departarea pistoletului de piesa sau daca a intrat in functiune unul din sistemele de protectie.
-          Indicator functionare protectie termica generala (galben - al 3-lea bec de la dreapta  ) ; semnalizarea acestuia indica o supraincalzire a componentelor circuitului de putere, sau valori necorespunzatoare ale tensiunii de alimentare ; pe durata functionarii acestui indicator masina nu functioneaza ; se revine la functionarea normala autpmat la cca.4 sec de la eliminarea defectiunilor.
-          Indicator presiune aer necoraspunzatoare (rosu - al 4-lea bec de la dreapta si becul galben de protectie termica lumineaza simultan); semnalizeaza ca persiunea de aer comprimat este insuficienta pentru functionarea aparatului ; aparatul este decuplat automat ; la refacerea parametrilor aparatul reintra in functiune.
-          Conexiunea pistoletului
-          Conexiunea cablului de masa
-          Manometru presiune aer comprimat ; reglarea presiunii se face de la butonul filtrului de aer montat pe panoul spate.

b). DESCRIERE PANOUL SPATE

-          Comutator general PORNIT (ON ) / OPRIT (OFF)
-          Cablu de alimentare
In pozitia ON masina este gata de lucru si pe panoul fata se va aprinde becul verde ( primul bec din dreapta ) ; circuitele de control si de lucru sunt alimentate, dar pistoletul nu este sub tensiune (STAND BY). In poz.OFF toate circuitele sunt scoase de sub tensiune.
-          Placa date tehnice
-          Racord filtru de aer

c). PISTOLETUL DE TAIERE

Intrerupatorul pistoletului este singurul dispozitiv de control al pornirii si opririi operatiilor de taiere.
Eliberarea butonului conduce la oprirea imediata a alimentarii pistoletului si in consecinta la oprirea procesului de taiere, cu exceptia aerului pentru racirea pistoletului, care se opreste automat la cca. 30 sec.
Pentru a evita manevre accidentale, care sa conduca la pornirea ciclului de taiere fara un control precis, sunt evitate prin faptul ca  este necesar sa se apese butonul pistoletului cel putin 500 ms pentru activarea sa.

4.   INSTALARE
Aparatul se va conecta la retea verificand ca datele acesteia sa corespunda celor mentionate in tabelul de mai sus.
Evitati utilizarea aparatului in zone cu mult praf
Clestele de masa se va conecta la piesa ce urmeaza sa fie decupata asigurand un contact cat mai bun si cat mai aproape de zona ce urmeaza sa fie decupata. Evitati conectarea pe suprafete oxidate sau acoperite cu vopsea pentru a asigura functionarea corecta a sistemelor de protectie si pentru o calitate corespunzatoare a taieturii.
Sursa de putere se va instala intr-o zona cat mai curata, fara praf sau vapori, asigurand o buna ventilatie corespunzatoare pentru racire.
Asigurati un spatiu liber in jurul sursei de putere si, de asemenea, asigurati un spatiu corespunzator sub piesa ce urmeaza a fi taiata pentru a permite degajarea jetului de plasma.

5.   TAIEREA CU PLASMA
6.1. OPERATII PRELIMINARE
VERIFICATI RESPECTAREA NORMELOR DE PROTECTIE INAINTE DE A INCEPE ORICE LUCRARE.
Porniti aparatul de la comutatorul principal.
Reglati curentul de taiere necesar, in functie de material si de grosimea acestuia, pentru a obtine cele mai bune rezultate
Apasati butonul pistoletului si verificati ca aerul functioneaza (cca. 30 sec dupa eliberarea butonului).
Lasati sa curga aerul pentru racire astfel incat sa se curete pistoletul de eventualele impuritati.

6.2. DESCRIEREA PROCEDEULUI
Acest model de aparat lucreaza cu amorsare prin contact, respectiv duza trebuie pusa in contact cu materialul ce urmeaza sa fie taiat. Efectuarea unor contacte incorecte poate duce la uzura prematura a componentelor pistoletului.
Duza se va apropia de marginea materialului (2-3 mm) si se apasa butonul pistoletului. La cca.0,5 sec, dupa ce se porneste aerul, se amorseaza arcul pilot (cca.2 sec) si, daca distanta este corecta, se transfera arcul pe materialul ce trebuie taiat. Se deplaseaza pistoletul pe suprafata de taiat, cu o miscare cat mai uniforma si urmarind ca jetul de plasma sa treaca dincolo de piesa care se taie. Viteza de deplasare va fi corelata cu grosimea ce trebuie taiata si cu calitatea suprafatei care trebuie obtinuta.
Cand se ajunge la marginea materialului sau daca pistoletul se indeparteaza de material procesul se intrerupe automat. De asemena procesul se intrerupe daca se elibereaza butonul pistoletului, cu exceptia aerului de racire.
In cazul in care se doreste gaurirea materialului sau sa se inceapa taierea de la centrul acestuia (pentru grosimi de max.1,5 mm) se va ataca taietura cu pistoletul inclinat la cca. 60º fata de verticala si pe masura ce se strapunge materialul se aduce pistoletul in pozitie verticala continuand taierea. Pistoletul se aseaza in pozitie inclinata pentru a evita ca particolele metalice sa obtureze duza si, totodata, evita intoarcerea jetului de plasma in pistolet, ceea ce produce uzura mai rapida a pieselor pistoletului.
6.3. DEFECTE UZUALE
In timpul procesului de debitare pot apare diverse defecte, cele mai uzuale fiind cauzate de operara necorespunzatoare.
Defecte
Cauze posibile
Remediu
Penetrare insuficienta
-         Viteza prea mare.
-         Curent slab.
-         Inclinare prea mare a pistoletului
-         Grosime prea mare.
-         Duza sau electrod uzate sau nepotrivite
Micsorati viteza
Mariti curentul
Pozitionati corespunzator

Verificati si inlocuiti
Formare de bavuri
-         Viteza de taiere prea mica
-         Electrod sau duza uzate
Mariti viteza
Inlocuiti
Arcul pilot se amorseaza dar nu este urmat de arcul de taiere
-         Verificati prinderea cablului de masa la piesa de prelucrat si starea suprafetelor acesteia - (sa nu fie vopsita sau oxidata)

Taietura inclinata (nu este perpendiculara pe suprafata)
-         Pozitie incorecta a pistoletului
-         Gaura duzei nu este simetrica cu electrodul sau montare incorecta a oieselor
Corectati pozitia
Verificati
Uzura excesiva a componentelor pistoletului
-          Aer umed sau cu ulei
-          Portduza uzata
-          Amorsare excesiva a arcului pilot in aer
Verificati
Inlocuiti
Evitati
Arcul pilot se dezamorseaza cu  intermitenta
-          Prindere proasta a cablului de masa
-          Viteza de taiere prea mica.
-          Electrod sau duza uzata.
-          Butonul de actionare a capului de
taiere face contact necorespunzator
Verificati
Mariti viteza
Inlocuiti
Apasati bine butonul si verificati
Duza supraincalzita


-          Electrod uzat
-          Orificiul duzei este necorespunzator
-          Aer umed
-          Presiunea aerului necorespunzatoare
Inlocuiti
Verificati
Curatati filtrul
Verificati

Aparate de sudura la inceput de 2013


In primul rand echipa Detop.ro va ureaza un calduros La Multi Ani si multa sanatate in noul an!

In anul 2013 vom creste gama de aparate de sudura ofertate adaugand noi produse Miller din gama industriala cu 3 ani garantie.

Va invintam la showroom sudura pentru a testa produsele noastre si a face o comparatie reala intre marcile de renume in domeniu sudurii: Miller , Kemppi , Esab , Lincoln Electric.