loading
Aveti intrebari? Contactati-ne 0720 33.86.71
Importator pentru Romania al
Miller Electric USA
Vanzare exclusiv catre Persoane Juridice.

Aparate de sudur─â: care este cea mai bun─â alternativ─â?Pe pia╚Ť─â exist─â o mul╚Ťime de alternative atunci c├ónd vine vorba de aparate de sudur─â, a╚Öa c─â e vital s─â ╚Ötii cum s─â alegi cea mai bun─â alternativ─â, cu at├ót mai mult c├ónd vorbim despre businessuri care activeaz─â ├«n domeniul industrial ╚Öi pentru care este foarte important ca sudorii s─â foloseasc─â cele mai bune echipamente.

Aparate de sudur─â: o scurt─â privire de ansamblu


├Änainte, ├«ns─â, s─â enun╚Ť─âm criteriile pe care ar trebui s─â le iei ├«n considerare atunci c├ónd alegi aparatul de sudur─â ├«╚Ťi propunem s─â trecem ├«n revist─â principalele tipuri de aparate de sudur─â pe care le vei g─âsi pe pia╚Ť─â.

Aparat de sudur─â MMA

Cele mai populare din categoria aparatelor de sudur─â MMA sunt invertoarele, considerate a fi aparate tradi╚Ťionale de sudur─â. Ce altceva ar mai trebui s─â ╚Ötii despre aparatele de sudur─â MMA? Potrivit speciali╚Ötilor din domeniu, acestea sunt ideale pentru sudarea mai multor tipuri de materiale, de grosimi diferite, au pre╚Ťuri accesibile ╚Öi sunt foarte versatile: pot fi folosite at├ót ├«n interior, c├ót ╚Öi ├«n exterior (inclusiv ├«n condi╚Ťii de v├ónt).

Aparat de sudur─â MIG MAG

Acest tip de aparat de sudur─â este ideal pentru persoanele sau companiile industriale care au nevoie ca produsele finite s─â aib─â o execu╚Ťie fin─â. Datorit─â procedeului combinat pe care aceste aparate de sudur─â ├«l folosesc, materialele r─âm├ón netede, ├«ns─â lucrarea va fi una rezistent─â, chiar ╚Öi atunci c├ónd vorbim despre al─âturarea unor materiale sub╚Ťiri. Cu un pre╚Ť mai mare dec├ót aparatele de sudur─â MMA, aparateleMIG MAG sunt ╚Öi foarte versatile, put├ónd fi utilizate chiar ╚Öi de sudorii ├«ncep─âtori.

Aparat de sudur─â TIG

Aparatele de sudur─â TIG sunt foarte potrivite pentru cei care ├«╚Öi doresc s─â execute lucr─âri impecabile ╚Öi pot fi folosite, ├«n general, inclusiv pentru sudarea pieselor mici sau sub╚Ťiri. ├Än acest caz, ├«ns─â, procesul de sudur─â este unul mai lent, prin urmare va fi nevoie de mai mult timp pentru efectuarea lucr─ârii ├«n sine. ├Än ceea ce prive╚Öte pre╚Ťul, acesta este, de obicei, mai mare dec├ót al altor modele disponibile.

Aparat de sudur─â autogen

Aparatul de sudur─â autogen se folose╚Öte ├«ndeosebi pentru t─âierea sau perforarea unei game foarte diverse de materiale. De asemenea, este ideal at├ót pentru sudarea materialelor ruginite sau degradate, c├ót ╚Öi pentru utilizarea ├«n condi╚Ťii de v├ónt. De asemenea, este important s─â men╚Ťion─âm c─â, fiind vorba de un aparat de sudur─â de dimensiuni mai mari, va avea nevoie ╚Öi de un spa╚Ťiu de depozitare pe m─âsur─â.

Cum alegi un aparat de sudur─â care s─â se plieze perfect pe proiectele tale?


Modelul de aparat de sudur─â pe care ├«l alegi ar trebui s─â fie perfect aliniat cu exigen╚Ťele specifice ale proiectelor la care vei lucra.

Pe lângă acest aspect, va trebui să iei în considerare și următoarele criterii:

Versatilitatea aparatului ales

G├ónde╚Öte-te ├«ntotdeauna la obiectivul final ╚Öi ia ├«n considerare toate oportunit─â╚Ťile de a adapta achizi╚Ťia ta ╚Öi altor proiecte viitoare.
Vei avea nevoie de un amperaj mai mare în viitor? Vei dori să folosești și procese de sudare suplimentare? Acestea sunt doar două dintre întrebările pentru care ar trebui să ai un răspuns înainte să alegi un model.

Specifica╚Ťiile tehnice

Specifica╚Ťiile tehnice sunt importante din dou─â motive: te ajut─â s─â alegi un model potrivit nevoilor tale ╚Öi, ├«n plus, te ajut─â s─â compari diverse modele ├«ntre ele. De asemenea, este foarte important s─â alegi un aparat comercializat de un produc─âtor cu reputa╚Ťie foarte bun─â, pentru a diminua riscul unor eventuale surprize nepl─âcute.

Bugetul

A╚Öa cum aminteam mai sus, aparatele MIG MAG au pre╚Ťuri mai mari dec├ót aparatele MMA, iar aparatele TIG sunt mai scumpe dec├ót MIG MAG ╚Öi MMA. Acestea sunt detalii foarte importante atunci c├ónd vine vorba de ├«ncadrarea ├«n bugetul disponibil. De asemenea, nu uita s─â iei ├«n calcul ╚Öi costurile suplimentare pentru accesorii ╚Öi consumabile.

În concluzie: care e aparatul de sudură perfect?


Adevărul? Aparatul de sudură perfect nu există. Există, însă, aparate de sudură care pot răspunde perfect criteriilor enumerate anterior. Le găsești pe toate la o simplă răsfoire pe internet sau pe site-ul nostru.

Portofoliul De Top include doar echipamente produse de branduri de renume interna╚Ťional precum Miller Electric, Lincoln, Telwin sau Bohler, cunoscute de utilizatorii din ├«ntreaga lume mai ales datorit─â calit─â╚Ťii produselor pe care le comercializeaz─â.

Prin urmare, dac─â ai nevoie de aparate de sudur─â profesionale, De Top este locul ideal din care po╚Ťi ├«ncepe c─âut─ârile.

Pentru a ne asigura c─â investe╚Öti corect, ├«ntr-un aparat de sudur─â perfect adaptat nevoilor tale, ├«╚Ťi punem la dispozi╚Ťie ╚Öi un serviciu de consultan╚Ť─â ╚Öi suport. Echipa noastr─â de speciali╚Öti este preg─âtit─â s─â r─âspund─â ├«ntreb─ârilor tale ╚Öi s─â ├«╚Ťi ofere toate informa╚Ťiile de care ai nevoie pentru a te asigura c─â alegi un aparat de sudur─â cu specifica╚Ťii tehnice premium, versatil ╚Öi, nu ├«n ultimul r├ónd, pliat pe bugetul disponibil.

De asemenea, tot de aici po╚Ťi achizi╚Ťiona ╚Öi echipamente de protec╚Ťie, consumabile ╚Öi o gam─â foarte variat─â de accesorii care ├«╚Ťi vor u╚Öura munca ╚Öi care vor face ca proiectele la care lucrezi s─â respecte cele mai ├«nalte standarde de execu╚Ťie ╚Öi calitate.

Nu în ultimul rând, livrarea aparatului ales se face în cel mai scurt timp de la plasarea comenzii.

Cum s─â alegi consumabile de sudur─â care pot optimiza productivitateaFor╚Ťa de munc─â reprezint─â 85% din costurile unei opera╚Ťiuni de sudur─â, prin urmare este vital ca angaja╚Ťii companiei tale s─â foloseasc─â at├ót o aparatur─â performant─â, care s─â le permit─â s─â execute irepro╚Öabil lucr─ârile de sudur─â, c├ót ╚Öi cele mai bune consumabile.

Din materialul de mai jos vei afla c─â:

  • gama de consumabile potrivit─â poate ├«mbun─ât─â╚Ťi productivitatea angaja╚Ťilor din compania ta;
  • gama de consumabile potrivit─â poate minimiza timpul de inactivitate.


Este important s─â ╚Ötii c─â selec╚Ťia celor mai bune consumabile sudur─â este, ├«n general, influen╚Ťat─â de mai mul╚Ťi factori, iar cel mai important ar trebui s─â fie productivitatea.

A╚Öa cum aminteam mai sus, for╚Ťa de munc─â reprezint─â 85% din costul unei opera╚Ťiuni de sudur─â, prin urmare trebuie s─â ╚Ötim cu exactitate care sunt acele consumabile care pot ├«mbun─ât─â╚Ťi procedeul de sudur─â.

Lucrurile se complică și mai mult pe fondul creșterii ieșirii din activitate a unui număr foarte mare de sudori, în timp ce, pe de altă parte, cererea pentru sudură este în continuă creștere.

Prin urmare, atunci c├ónd ╚Ötii cu exactitate ce cau╚Ťi, ai un avantaj competitiv important pe o astfel de pia╚Ť─â. Acesta este un detaliu care poate face diferen╚Ťa ├«ntr-un mod radical, spun speciali╚Ötii.

Criterii pentru alegerea electrozilor

Dac─â avem ├«n vedere alegerea celor mai buni electrozi, atunci trebuie s─â ╚Ťinem cont de c├óteva criterii foarte importante.

Po╚Ťi face alegerea optim─â dac─â iei ├«n considerare urm─âtoarele criterii:
  • grosimea materialului de sudat (piese cu grosimi mici, precum caroseriile ma╚Öinilor, produse casnice etc. ╚Öi piese cu grosimi mari, precum laminoare, profiluri de poduri etc.);
  • condi╚Ťiile impuse construc╚Ťiei (temperaturi mici, presiune ridicat─â etc.);
  •  locul ╚Öi condi╚Ťiile ├«n care se execut─â lucrarea (├«n condi╚Ťii de ploaie/v├ónt/ger, pe vreme frumoas─â, pe ╚Öantier, ├«n atelier etc.).

Dup─â ce ai luat ├«n calcul aspectele enumerate mai sus, urm─âtorul pas pentru a face cea mai bun─â alegere este s─â iei ├«n considerare proiectul propriu-zis. De exemplu, trebuie s─â ╚Ötii c─â dac─â piesele de sudat vor fi supuse la solicit─âri mecanice, atunci criteriile de alegere vor fi caracteristicile lor mecanice. De cealalt─â parte, dac─â piesele vor fi supuse unor temperaturi ridicate sau coroziunii, atunci alegerea trebuie f─âcut─â ├«n func╚Ťie de compozi╚Ťia chimic─â a metalului de baz─â.

De asemenea, este foarte important să iei în considerare și următoarele aspecte:

Viteza de sudare (aceasta depinde, ├«n general, de caracteristicile de transfer ale oxid─ârii ╚Öi ale metalului, precum ╚Öi de propriet─â╚Ťile transferului de c─âldur─â. ├Än cazul ├«n care vrei ca angaja╚Ťii t─âi s─â ob╚Ťin─â viteze maxime de sudur─â, atunci ideal ar fi s─â achizi╚Ťionezi electrozi care se oxideaz─â rapid. Acest lucru va asigura solidificarea sudurii ├«ntr-un timp scurt sau foarte scurt);

Sursa de alimentare (├«n acest caz trebuie s─â ai ├«n vedere c─â unii electrozi sunt proiecta╚Ťi s─â func╚Ťioneze cu surse de curent continuu, al╚Ťii cu surse de curent alternativ, iar o a treia categorie poate s─â func╚Ťioneze cu ambele feluri de surse);

Tipul metalului care urmează a fi sudat (este important ca materialul de umplere al electrozilor să fie potrivirea perfectă pentru metalul de bază care urmează a fi folosit în proiectul propriu-zis);

Grosimea metalului care urmeaz─â a fi sudat;

Pozi╚Ťia sudurii (pe pia╚Ť─â exist─â game speciale de electrozi proiecta╚Ťi pentru a fi folosi╚Ťi exclusiv pentru sudura ├«n anumite pozi╚Ťii); 

Tipuri de electrozi (├«n func╚Ťie de tipul ├«nveli╚Öului electrozii sunt cu ├«nveli╚Ö acid, bazic, celulozic, oxidic, rutilic ╚Öi titanic, ├«n func╚Ťie de existen╚Ťa ├«nveli╚Öului vei avea de ales dintre electrozi ├«nveli╚Ťi ╚Öi ne├«nveli╚Ťi, ├«n func╚Ťie de grosimea ├«nveli╚Öului avem electrozi cu ├«nveli╚Ö sub╚Ťire, mediu ╚Öi gros, iar dup─â destina╚Ťie electrozii se ├«mpart ├«n electrozi pentru sudarea de ├«mbinare ╚Öi pentru sudarea de ├«nc─ârcare).

Criterii pentru alegerea sârmei de sudură

├Än ceea ce prive╚Öte alegerea s├órmei de sudur─â, lucrurile sunt relativ mai simple. ├Än acest caz va trebui s─â ╚Ťii seama de structura metalului sudat, de tendin╚Ťa de stropire, aspectul depunerii ╚Öi topirea muchiilor, precum ╚Öi de fluiditatea b─âii de sudur─â.
La fel ca ├«n cazul electrozilor, alegerea celei mai bune s├órme de sudur─â poate p─ârea, la prima vedere, un detaliu, ├«ns─â diferen╚Ťa ├«n termeni de productivitate este f─âcut─â, de obicei, tocmai la nivel de detalii.

Unde găsești consumabile care se pliază pe criteriile de mai sus?

Una dintre solu╚Ťii este s─â r─âsfoie╚Öti gama noastr─â de consumabile pentru sudur─â destinate sectorului industrial.

Volestalpine Bohler Welding este una dintre cele mai performante și apreciate game de consumabile pentru sudură pentru sectorul industrial și tocmai din acest motiv am creat, în portofoliul nostru, o categorie specială, dedicată acestor consumabile premium.

De Top ├«╚Ťi pune la dispozi╚Ťie pachete unice de consumabile premium, adaptate ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťite permanent, pentru a ├«nt├ómpina c├ót mai bine nevoile companiilor care activeaz─â ├«n domeniul industrial.

De la electrozi, baghete ╚Öi p├ón─â la s├órma de sudur─â din aluminiu, font─â ╚Öi inox, toate aceste consumabile sunt disponibile la cel mai bun raport calitate-pre╚Ť.

A╚Öadar, dac─â e╚Öti ├«n c─âutarea unor materiale de calitate superioar─â, care s─â te ajute s─â optimizezi productivitatea angaja╚Ťilor t─âi, cu siguran╚Ť─â le po╚Ťi g─âsi aici.

Ghid online: cum s─â alegi un aparat de sudur─â?Fie c─â ai o meserie care presupune utilizarea zilnic─â a unui aparat de sudur─â ╚Öi vrei s─â ├«l ├«nlocuie╚Öti pe cel vechi, fie c─â, din diverse motive, ├«╚Ťi dore╚Öti s─â achizi╚Ťionezi pentru prima dat─â un asemenea dispozitiv, alegerea celui mai potrivit model se poate dovedi o misiune destul de dificil─â, cu at├ót mai mult cu c├ót ├«n comer╚Ť exist─â o mul╚Ťime de aparate de sudur─â disponibile. ├Än plus, multitudinea de func╚Ťii suplimentare cu care sunt prev─âzute unele dintre acestea ├«ngreuneaz─â ╚Öi mai mult alegerea final─â.
Tocmai de aceea ne-am propus ca ├«n cele ce urmeaz─â s─â ├«╚Ťi prezent─âm un scurt ghid online care cuprinde criteriile ╚Öi pa╚Öii pe care trebuie s─â ├«i urmezi pentru a putea alege cea mai bun─â alternativ─â. 

Aparatul de sudură: tipuri și caracteristicile lor

├Änainte de a decide care aparat de sudur─â se pliaz─â cel mai bine pe nevoile ╚Öi exigen╚Ťele tale, ├«╚Ťi recomand─âm s─â parcurgem ├«mpreun─â tipurile/modelele pe care le g─âse╚Öti ├«n comer╚Ť. Ca ╚Öi ├«n cazul oric─âror alte produse de pe pia╚Ť─â, fiecare model are caracteristici specifice, avantaje ╚Öi dezavantaje.

Iat─â care sunt acestea:

┬Ě         Aparat de sudur─â cu electrozi ├«nveli╚Ťi ├«n tip redresor, transformator

├Än acest caz vorbim despre un aparat de sudur─â tradi╚Ťional ╚Öi destul de versatil, pe care ├«l vei putea utiliza pentru a suda foarte multe tipuri de materiale cu grosimi diferite. Este bine s─â ╚Ötii c─â acest model le este destinat cu prec─âdere utilizatorilor care au deja o oarecare experien╚Ť─â ├«n m├ónuirea unui aparat de sudur─â, prin urmare nu ar trebui s─â te ├«ndrep╚Ťi c─âtre acest model dac─â nu ai mai folosit ├«nainte un asemenea aparat.
Printre avantajele sale se num─âr─â pre╚Ťul, care este destul de avantajos, comparativ cu pre╚Ťul altor modele, rezisten╚Ťa (poate fi folosit ╚Öi ├«n condi╚Ťii meteo neprielnice, de exemplu ├«l vei putea utiliza chiar ╚Öi atunci c├ónd bate v├óntul) ╚Öi versatilitatea (un aparat de sudur─â cu electrozi ├«nveli╚Ťi ├«n tip redresor permite sudura unui num─âr semnificativ de materiale).
La capitolul dezavantaje intră mărimea (este destul de voluminos și, pe deasupra, are și o greutate mare), consumul semnificativ de energie (raportat la randamentul pe care îl are, consumul de energie poate fi considerat unul relativ mare) și unele neajunsuri legate de consum (de exemplu, dacă vrei să îl folosești pentru sudura unor materiale cu grosime mare, atunci vei avea nevoie de o cantitate mai mare de energie, precum și de un număr mai mare de electrozi).

┬Ě         Aparat de sudur─â MIG-MAG

Un asemenea aparat se folose╚Öte, ├«n general, destul de u╚Öor, iar principiul s─âu de func╚Ťionare este unul simplu: acest aparat de sudur─â tope╚Öte un fir metalic pentru a uni suprafe╚Ťele, iar efectul este cel de eliminare a unui gaz, care, ├«n func╚Ťie de materialul care urmeaz─â s─â fie sudat, poate fi activ sau inert. Ca fapt divers, rolul acestui gaz este acela de a nu le permite reziduurilor s─â se depun─â pe suprafa╚Ťa metalic─â.

La capitolul avantaje intr─â faptul c─â poate fi folosit cu u╚Öurin╚Ť─â chiar ╚Öi de persoanele care nu au mai folosit un aparat de sudur─â ├«nainte (sau de ├«ncep─âtori), permite ob╚Ťinerea unei suduri mai rezistente, comparativ cu alte modele, iar sudura rezultat─â este mult mai curat─â ╚Öi mai neted─â (acest lucru se ├«nt├ómpl─â datorit─â procedeului combinat ├«ntre gaz ╚Öi electrod).

Dac─â vorbim despre dezavantaje, atunci aici trebuie men╚Ťionat ├«n primul r├ónd pre╚Ťul, care este mai mare dec├ót cel al modelului amintit mai sus, de exemplu. De asemenea, un al doilea dezavantaj ar fi faptul c─â nu este indicat pentru folosirea ├«n exterior.

┬Ě         Aparat de sudur─â TIG (WIG)

Acest aparat de sudur─â folose╚Öte un electrod neconsumabil de wolfram (sau de tungsten) ╚Öi protejeaz─â suprafa╚Ťa de sudare prin eliminarea unui gaz, al c─ârui rol este acela de a proteja metalul de procesul de oxidare. Prin urmare, dac─â e╚Öti ├«n c─âutarea unui aparat de sudur─â destinat profesioni╚Ötilor ╚Öi care s─â ofere rezultate impecabile, acesta este unul dintre modelele spre care te-ai putea ├«ndrepta f─âr─â s─â gre╚Öe╚Öti.

Printre avantajele sale se num─âr─â, a╚Öa cum men╚Ťionam mai sus, rezultatele irepro╚Öabile (inclusiv ├«n cazul materialelor sub╚Ťiri), sudura, care este de obicei una rezistent─â, de durat─â ╚Öi f─âr─â niciun fel de reziduu, precum ╚Öi versatilitatea sa (├«╚Ťi permite s─â sudezi o gam─â larg─â de metale ╚Öi de aliaje).

├Än ceea ce prive╚Öte dezavantajele, aici includem pre╚Ťul (costul unui asemenea aparat este, de obicei, unul destul de mare), faptul c─â poate fi folosit doar de profesioni╚Öti (acest lucru nu ├«nseamn─â c─â nu le este recomandat ╚Öi persoanelor cu o experien╚Ť─â medie ├«n folosirea aparatelor de sudur─â, ├«ns─â, ├«n general, este bine s─â nu ├«l achizi╚Ťionezi dac─â nu intri ├«n categoria profesioni╚Ötilor), procesul de sudur─â mai lent, precum ╚Öi valoarea ridicat─â a lucr─ârilor (costul gazului care este necesar sudurii ridic─â valoarea total─â).

┬Ě         Aparat de sudur─â autogen

├Än comer╚Ť vei g─âsi ╚Öi acest model care folose╚Öte firul metalic ╚Öi o flac─âr─â oxiacetilienic─â pentru a topi metalele. Acesta este folosit, de obicei, mai ales pentru a perfora ╚Öi a t─âia metalele.

La capitolul avantaje ale aparatului de sudur─â autogen putem include u╚Öurin╚Ťa cu care poate fi folosit chiar ╚Öi de persoanele care sunt ├«ncep─âtoare sau care folosesc asemenea dispozitive doar rareori, posibilitatea de a-l folosi ╚Öi ├«n condi╚Ťii meteo neprielnice (de exemplu atunci c├ónd bate v├óntul), precum ╚Öi versatilitatea (poate fi folosit inclusiv pentru a prelucra materiale care au prins rugin─â sau pentru materiale care nu se afl─â ├«n cea mai bun─â stare).
├Än ceea ce prive╚Öte dezavantajele, men╚Ťion─âm o oarecare fragilitate care este conferit─â de faptul c─â introduce foarte mult─â c─âldur─â ├«n material ├«n procesul de sudur─â (iar acest lucru poate determina, ├«n timp, deformarea aparatului) ╚Öi dimensiunile (vorbim despre un aparat de dimensiune mare, care ├«n unele cazuri, poate ├«ngreuna manipularea ╚Öi chiar g─âsirea unui loc potrivit pentru depozitare).

Cum alegem un aparat de sudură: pașii pe care trebuie să îi urmezi

Așa cum aminteam la începutul acestui material, alegerea celei mai bune alternative presupune să iei în considerare o serie de pași pe care îi prezentăm mai jos.

Pasul 1: Familiarizeaz─â-te cu specifica╚Ťiile fiec─ârui model
├Än aceast─â etap─â trebuie s─â decizi dac─â ├«╚Ťi dore╚Öti un aparat pentru uz casnic, profesional sau industrial.
┬Ě         Aparatele pentru uz casnic sunt ideale pentru lucr─âri mici ╚Öi sunt folosite, ├«n general, de persoanele care ├«╚Öi doresc s─â fac─â diverse repara╚Ťii ├«n gospod─ârie.
┬Ě         Aparatele profesionale pot rezista la sesiuni de lucru prelungite ╚Öi sunt ideale, de exemplu, pentru repararea structurilor metalice, a ╚Ťevilor etc.
┬Ě         Aparatele industriale le sunt destinate persoanelor care lucreaz─â ├«n domeniu, adic─â profesioni╚Ötilor. Acestea sunt caracterizate de faptul c─â genereaz─â curent continuu ╚Öi au dimensiuni destul de mari.
Prin urmare, dac─â ├«╚Ťi dore╚Öti s─â faci mici repara╚Ťii ├«n gospod─ârie, este indicat s─â optezi pentru un aparat de uz casnic.
Pasul 2: Stabile╚Öte care sunt func╚Ťiile suplimentare pe care le dore╚Öti
Ca ├«n cazul tuturor produc─âtorilor, ╚Öi cei care creeaz─â aceste dispozitive le echipeaz─â cu o gam─â larg─â de func╚Ťii suplimentare, menite s─â u╚Öureze munca ╚Öi s─â ofere un grad de siguran╚Ť─â c├ót mai mare. Desigur, o gam─â mai mare de func╚Ťii suplimentare vine la pachet ╚Öi cu un pre╚Ť mai mare, ├«ns─â ╚Öi avantajele sunt pe m─âsur─â.
Pasul 3: Alege un brand cu o reputa╚Ťie bun─â
Reputa╚Ťia unui brand ├«╚Ťi ofer─â, de cele mai multe ori, certitudinea c─â produsul pe care ├«l achizi╚Ťionezi este unul de calitate. ├Än plus, produc─âtorii de renume ofer─â ╚Öi garan╚Ťii pentru produsele lor, prin urmare dac─â aparatul va avea nevoie de ajust─âri sau de eventuale repara╚Ťii, le vei putea primi f─âr─â costuri suplimentare.
Pasul 4: Asigur─â-te c─â bugetul disponibil se pliaz─â pe modelul ales
Ultimul pas este adaptarea bugetului disponibil la modelul de care ai nevoie. ├Ä╚Ťi recomand─âm s─â te documentezi temeinic ╚Öi s─â studiezi mai multe oferte ├«nainte s─â faci alegerea final─â. ├Än acest fel vei putea s─â maximizezi ╚Öi ╚Öansele de a g─âsi cel mai bun raport calitate-pre╚Ť.
Nu în ultimul rând, asigură-te că ai răspunsul pentru următoarele întrebări:
┬Ě         C├ót de des voi folosi aparatul de sudur─â?
┬Ě         Inten╚Ťionez s─â ├«l folosesc mai mult ├«n exterior sau mai mult ├«n interior?
┬Ě         Sunt familiarizat cu tipul de consumabile care ├«mi vor fi necesare pentru opera╚Ťiunile de sudur─â?
┬Ě         Ce materiale vreau s─â sudez? (aluminiul, de exemplu, este un material greu de sudat ╚Öi va necesita achizi╚Ťionarea unui aparat tip TIG sau folosirea unei alte solu╚Ťii pe curent alternativ).
├Än concluzie, dac─â ╚Ťii cont de pa╚Öii de mai sus, ╚Öansele s─â faci cea mai bun─â alegere cresc considerabil. Acestea fiind spuse, nu ├«╚Ťi mai r─âm├óne dec├ót s─â alegi modelul care se pliaz─â cel mai bine pe exigen╚Ťele sau pe necesit─â╚Ťile tale ╚Öi s─â plasezi comanda. Succes!