loading
Aveti intrebari? Contactati-ne 0720 33.86.71
Importator pentru Romania al
Miller Electric USA
Vanzare exclusiv catre Persoane Juridice.

Pompa submersibila


 O pompa submersibila are rolul de a scoate apa la suprafata, de la o adancime apreciabila, cu puterea motorului sau. Aceasta este de mare folos, intrucat isi dovedeste eficienta si profitabilitatea intr-o gospodarie in care este nevoie de extragerea unei cantitati mari de apa. Citeste urmatoarele randuri pentru a afla mai multe informatii utile despre pompele submersibile si cum poti alege pe cea mai potrivita, in functie de mai multi factori.

Pompa submersibila – ce este si ce rol are?

Dupa cum am mentionat, rolul pompei submersibile este de a scoate apa la suprafata atunci cand sub alte forme de a o face este dificil sau imposibil. Aceasta are rolul de a facilita extractia apei si de a directiona-o in locul dorit. Pe de alta parte, o putem folosi pentru a goli de apa recipiente mari, ce nu pot fi usor manevrate sau chiar fantani si puturi ce necesita golire si curatare. Cu motorul electric si pompa montate in acelasi corp care va intra in apa, ea va primi curent electric printr-un cablu ce este conectat la motor. Etansata complet, ea va impiedica scurgerile de apa, dar va fi si protejata electric si nu te vei curenta in timpul folosirii acesteia.

Probabil ca ai mai auzit de pompa submersibila in comparatia cu un hidrofor. Diferenta dintre acestea doua consta in felul in care functioneaza. Hidroforul aspira apa si ulterior o pompeaza, in vreme ce pompa sumbersibila o aduce catre exterior, prin impingere. Din cauza ca hidroforul foloseste mai multa energie electrica pentru a ridica apa la suprafata, pompa submersibila se dovedeste a fi mai economica si mai avantajoasa din acest punct de vedere. Asta pentru ca ea se va folosi de presiunea directa a apei pentru a o ridica.

Pe de alta parte, un hidrofor are nevoie de o camera tehnica si reprezinta un intreg ansamblu de elemente, pompa submersibila neavand nevoie de acest spatiu. Mai mult, fata de un hidrofor care este foarte zgomotos, o pompa submersibila va trage apa la suprafata intr-un mod silentios.

Spre deosebire de un hidrofor, pompa submersibila poate scoate apa de la o adancime mai mare de 8m. Felul in care scoate apa se bazeaza pe rotatiile motorului sau centrifugal, scufundandu-se in pozitie verticala, apa fiind supusa unei forte centrifuge care va ajuta la transformarea unei parti din energia cinetica in energie potentiala, presiunea rezultata impingand apa la suprafata.

Sfaturi ca sa alegi o pompa submersibila de calitate

In primul rand, alegerea unei pompe submersibile depinde in

principiu de nevoile tale si este indicat ca aceasta sa raspunda anumitor

cerinte. Daca apa este curata, atunci vom alege o pompa submersibila de apa curata,

care nu va avea nevoie de filtru. In caz contrar, o pompa speciala, anume pompa

submersibila pentru apa murdara iti va fi de ajutor, filtrand impuritatile si

impiedicandu-le sa ajunga la motor, destul de rezistent in timp.

Pe de alta parte, pentru adancimi de pana la 9 m (lacuri si iazuri), vom avea nevoie de o pompa submersibila in sistem hidrofor, care va pompa apa cu mare putere, in functie de distanta dintre sursa de apa si locul in care este nevoie sa ajunga. O pompa submersibila eficienta va oferi o presiune de 1 bar la fiecare 10 m adancime, asadar putem afla indicele de presiune impartind adancimea maxima de la care poate pompa apa la 10. Pentru adancimi mai mari de 10 m, vom avea nevoie de o pompa submersibila cu ejector, sau, in cazul unei distante de transfer mai mare de 20 m, vom folosi o pompa submersibila multietajata cu turbina.   

In cazul in care ai nevoie de un debit mai mare, va trebui sa alegi o pompa cu debit de defulare intre 2-4mc/h sau poate chiar mai mult. Daca nu se impune folosirea apei decat in scop menajer si pentru o familie mica, atunci o pompa cu debit 1-2mc/h este suficienta.

Referitor la anumite componente ale pompei submersibile, ar trebui sa fii atent la urmatoarele:

  • Materialul din care e confectionata aceasta e indicat sa fie din inox, pentru o mai lunga durata de functionare;
  • Presostatul va indica nivelul de presiune si te va ajuta sa identifici eventuale problem de presiune;
  • Flotorul sau plutitorul asigura fiabilitatea pompei, oprind pompa daca nu se gaseste apa, prevenind degradarea pompei, cat si consumul inutil de energie. Alege o pompa cu flotor automat, care sa porneasca imediat ce nivelul apei va creste.

In ce priveste sistemul de alimentare, pompele de alimentare pot fi pe baza de carburant sau electricitate. Cele cu carburant nu se preteaza pentru locuintele simple. Pe de alta parte, pompele electrice sunt fie pe baza de accumulator, utile in cazul in care avem nevoie de pomparea unei cantitati mici de apa, fie cu cablu de alimentare. Numarul de watti este important in detectarea puterii si a consumului de curent, iar cablul de alimentare trebuie sa fie indeajuns de lung incat sa ajunga sa poata fi conectat la curent.

Pompa submersibila – 3 recomandari ale specialistilor nostri

Printre recomandarile noastre de top in ce priveste o pompa submersibila eficienta se afla urmatoarele 3 optiuni din gama noastra variata, menita sa te ajute si sa raspunda nevoilor tale.

Astfel, pompa submersibila OPTIMA MA 10MT cu corpul din inox, pentru ape murdare este extrem de eficace datorita caracteristicilor sale tehnice si de constructive si se preteaza pentru utilizarea acesteia in instalatii fixe sau temporare pentru transferul apelor murdare. Aceasta are multiple utilizari, precum vidanjarea foselor septice, alimentarea unor mici sisteme de irigatii dar si golirea sau umplerea piscinelor.

In ce priveste o pompa submersibila pentru ape curate pentru uz general, modelul WTP250 este potrivit pentru transferul apelor curate sau cu particule in suspensie de maxim 5mm, fiind usor de manevrat datorita dimensiunii si greutatii reduse, dar si automatizarii de tip flotor electric.  

Pentru evacuarea apelor murdare provenite din inundatii, golirea beciurilor, a subsolurilor sau a diferitelor rezervoare, pompa OMEGA 2 isi face treaba cu rigurozitate, avand corpul din aluminiu, prezentand un plutitor de siguranta si o dubla etansare cu simeringuri.

Cel mai bun redresor auto


Daca iti doresti sa afli care ar putea fi cel mai bun redresor auto si cum poti sa iti dai seama de principalele caracteristici si functii pe care trebuie sa le urmaresti, citeste urmatorul ghid creat special pentru ca tu sa faci cea mai buna alegere in acest sens.

Fiind unul dintre lucrurile care nu trebuie sa lipseasca din arsenalul oricarui sofer auto, redresorul auto te poate salva in situatiile de urgenta. Acesta este de un real ajutor atunci cand bateria masinii este pe punctul de a se descarca sau s-a descarcat, el avand rolul de a reincarca-o. Cea mai importanta piesa a sistemului electronic al autoturismului, bateria auto se poate uza in timp, mai repede sau mai tarziu. De cele mai multe ori, motivul principal de uzaj se datoreaza faptului ca bateria a functionat pe un nivel slab de incarcare in timp ce temperatura de afara era cu mult sub 0 grade Celsius. Tocmai de aceea, un redresor auto ii va ajuta sa incarce bateria auto atunci cand este absoluta nevoie, dar isi va dovedi utilitatea si eficienta si in alte cazuri in care intampini probleme cu masina.

Sfaturi, pareri si recomandari pentru cel mai bun redresor auto

Pentru a face alegerea corecta, este important sa urmarim ce dotari de siguranta si functii are, care este durata de incarcare, cat si criteriul de compatibilitate cu bateria auto pe care o avem. Asadar, nu putem alege orice redresor care ne iese in cale, ci sunt cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont.

In primul rand, este necesar sa verificam daca redresorul ales este compatibil cu bateria masinii noastre, intrucat cata vreme redresorul ales nu intruneste aceasta conditie, nu ne putem folosi de el, oricat de calitativ ar fi. De aceea, este necesar sa aflam ce tip de baterie auto avem (baterii de calciu, baterii plumb-gel ori plumb-acid, baterii umede, etc), pentru a alege varianta corecta. De asemenea, voltajul bateriei auto trebuie sa fie acelasi cu voltajul redresorului.

Pe de alta parte, cel mai bun redresor ar trebui sa prezinte sisteme de protectii care sa prelungeasca durata de functionare atat a bateriei, cat si a incarcatorului auto. Acest aspect este important cand vorbim despre protectie la supraincalzire si la scurt-circuit data de capacitatea de a detecta amperajul si voltajul, protectia la polarizarea inversa (pentru a conecta corect clestii intre redresor si acumulator auto), cat si protectia anti-scantei, caracteristici importante in prevenirea unui incendiu.

In alta ordine de idei, portabilitatea este si ea un criteriu relevant in alegerea redresorului potrivit. Este important ca acesta sa aiba dimensiuni cat mai reduse, o greutate si un design care sa ne permita sa il manevram, sa il conectam si sa il depozitam cu usurinta.

Si amperajul este un criteriu de care trebuie sa tinem cont. Cu cat amperajul redresorului este mai mare, cu atat incarcarea bateriei se va face mai rapid. Practic, o regula importanta de care trebuie sa nu uitam in acest caz este faptul ca  amperajul redresorului trebuie sa reprezinte cel putin 10% din amperajul bateriei auto. De exemplu, daca aceasta va fi de 60 Ah, redresorul trebuie sa fie de cel putin 6 Ah. In plus, recomandarea cea mai importanta in acest sens este sa alegem un redresor de peste 10 Ah, pentru a evita uzarea si defectarea acestora in scurt timp.

Trebuie sa tinem cont, de asemenea, si de puterea absorbita si curentul la start. Aceste doua indicatoare ne vor arata daca redresorul este capabil sa sa porneasca motorul fara timp de asteptare indelungat si cat anume va consuma la incarcare. Cu cat redresoarele masoara mai mai multi amperi la start, cu atat timpul de asteptare va fi mai mic, adica nu va fi nevoie sa astepti o reincarcare in prealabil, putand sa pornesti motorul imediat.

Un redresor auto trebuie sa aiba neaparat urmatoarele accesorii: temporizatorul, util in cazul unei incarcari rapide, optiunea de a se opri automat dupa ce a atins nivelul de incarcare dorit, clestii bine izolati pentru borne si cablurile aferente acestora, maner sau roti pentru transport facil, adaptor de incarcare 230V AC si moduri de incarcare diferite (de mentenanta, de incarcare rapida si start direct).

Recomandarile noastre in materie de redresor auto sunt variate si sunt bazate pe analize si cercetari amanuntite in domeniu, ce vor fi mai apoi aplicate pe nevoile tale si tipul de baterie pe care il detii. Cu siguranta acum vei putea face o alegere inspirata si informata, bazandu-te pe detaliile oferite mai sus.